RBK-duo fortviler over forsvarsfeil

<p>Jim Larsen og Jon Inge Høiland er skjønt enige; samhandlingen i RBK-laget sitter ikke som den skal.</p>

Tippeligaen Rosenborg - Lillestrøm 10 april 2011Lerkendal Stadion, TrondheimJim Larsen og Mushaga Bakenga, begge Rosenborg, i duell med Lillestrøms Espen Søgård og keeper Stefan Logi MagnussonFoto : Arve Johnsen, Digitalsport
Tippeligaen Rosenborg - Lillestrøm 10 april 2011Lerkendal Stadion, TrondheimJim Larsen og Mushaga Bakenga, begge Rosenborg, i duell med Lillestrøms Espen Søgård og keeper Stefan Logi MagnussonFoto : Arve Johnsen, Digitalsport
TRONDHEIM 20110403.Eliteserien Fotball, Rosenborgs Jon Inge Høiland.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Gårsdagens kamp mot LSK var nemlig helsvart for stopperduoen. Ikke én, ikke to, ikke tre – men hele fire ganger måtte keeper Daniel Örlund plukke ballen frem fra nettet bak seg. Ikke bra nok, innrømmer Jon Inge Høiland.

— Når vi scorer fire mål på hjemmebane, skal det være nok , sier han til adressa.no.

Lillestrøms første scoring kom etter en overgang som startet med innkast ved eget cornerflagg.

— Der står vi og sover litt, sier Høiland.

Mål nummer to og tre også etter kontrings- og overgangsspill. Mens det fjerde kom på en omdiskutert dødball på overtid av overtiden.

Rosenborg slapp ikke til mange sjanser, men de som kom imot var store. Lillestrøm fikk tidvis store rom å boltre seg i på RBKs halvdel da store deler av Rosenborg-laget angrep.

Den defensive balansen i laget var ikke god nok, innser Jim Larsen.

— Det har du sannsynligvis rett i. Det er noen mekanismer som ikke er helt på plass ennå. Folk har ikke funnet rollene sine helt, sier han.

- Blir dere for alene bakerst?

— Det vet jeg ikke, men vi må finne balansen. Det er noe vi arbeider med, og det vil komme jo flere kamper vi spiller sammen. Når vi blir bedre kjent, så kommer det, sier han.

(Artikkelen fortsetter)

svp://97882?view=ap

Publikum svikter RBK VIDEO: Publikum svikter RBK

Høiland sier at de må luke bort de defensive feilene.

— Vi må være litt mer safe i det vi gjør. Før 1-3 støter både jeg og Jim på en Lillestrøm-spiss, og det er dårlig kommunikasjon. Det er for enkelt, og det har vi snakket om i dag. Vi må bli flinkere til å sikre for hverandre, sier han.

Jim Larsen innrømmer at Rosenborg har havnet i en utfordrende situasjon – etter ett poeng de første tre kampene.

— Det er store forventninger til Rosenborg, og det skal det også være. Vi har bare ett poeng, og lever ikke opp til forventningene akkurat nå, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk