Fotball

Gretarsson fortsetter på midtbanen mot Stabæk

Trond Fredriksen gjør ett bytte i forhold til laget som smadret Molde i generalprøven. Fredrik Carlsen erstatter Sondre Fet.

Daniel Gretarsson starter mot Stabæk. Foto: Blom, Christian / NTB scanpix

 • Sveinung Nedregotten

AaFK imponerte mot Molde forrige helg, med godt angrepsspill og flotte scoringer (5-1). Men da var det treningskamp. I dag er det alvor, og AaFK får sikkert mye mer motstand når Stabæk venter i serieåpningen på Nadderud.

Gretarsson beholder plassen

Daniel Gretarsson var en nødløsning på midtbanen i generalprøven mot Molde. Men den islandske midtstopperen greide seg så godt at han får fornyet tillit i dagens kamp. Inn på midtbanen kommer som forventet Fredrik Carlsen. Det betyr at Sondre Fet må ta plass på benken, og at AaFK kun stiller med en ren angrepsspiller. Dermed lukter det 4-5-1, hvis ikke Aron Thrandarsson eller kanskje Edwin Gyasi flyttes opp som støtte for Mos Abdelloue. AaFKs nye tanksenter, Lars Veldwijk, som ble spilleklar på fredag, sitter på benken.

Les også

Aalesund-treneren etter storseieren over Molde: - Gir selvtillit

Les også

Tidligere Nottingham Forest-spiss klar for Aalesund

På nedre halvdel?

Både hjemmelaget Stabæk og AaFK er forventet å havne på nederste halvdel av tabellen. Stabæk er sågar tippet på nedrykksplass av mange medier og eksperter. Ekspertene har imidlertid tatt feil før, og det virker i hele tatt vanskelig å spå styrkeforholdet mellom lagene som er forventet å havne på nedre halvdel.

Forrige sesong greide Stabæk med nød og neppe en 14. plass, og berget plassen gjennom to kvalifiseringskamper. AaFK ble nummer ni etter en meget sterk høstsesong.

Dårlig gressbane

Trolig ser begge lag på dagens kamp som en kamp som de bør vinne. Det borger for en jevn batalje på Nadderud gress, en bane som rapporteres å være i meget dårlig forfatning. Det spørs hvor mye småspill og kombinasjoner det går an å få til på denne banen. Blir det kriging og duellkraft som avgjør? Det er muligens dette Trond Fredriksen ser for seg siden han starter med duellsterke Gretarsson fra start.

Stabæk (4-4-2): Mande Sayouba - Morten Skjønsberg, Håkon Skogseid, Andreas Hanche Olsen, Jeppe Moe - Tonny Brochmann, El Hadji Ba, Tortol Lumanza, Moussa Njie, - Hugo Vetlesen, Ohi Omoijuanfo
Benken: Sandhu, El Amrani, Granli, Kassi, Pedersen, Brynhilsen, Renå Olsen

AaFK (4-5-1): Andreas Lie - Adam Arnarson, Kaj Ramsteijn, Oddbjørn Lie, Mikkel Kirkeskov – Edwin Gyasi, Bjørn Helge Riise, Daniel Gretarsson, Fredrik Carlsen, Aron Thrandarson - Mostafa Abdellaoue.

Benken: Heigre, Hatlehol, Veldwijk, Marlinho, Berisha, Fet, Hoff

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Aalesund FK
 3. Stabæk Fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Aalesund gjør ett bytte fra Stabæk-kampen

 2. FOTBALL

  Disse 11 starter mot Molde

 3. FOTBALL

  Gyasi starter mot Molde

 4. FOTBALL

  Nå tar Fredriksen grep – her er Aalesunds lagoppstilling mot Strømsgodset

 5. FOTBALL

  Gretarsson starter mot Lillestrøm

 6. FOTBALL

  Hoff tilbake på AaFK-laget