Fotball

Odd for alvor med i sølvkampen: – Ei svært gunstig helg for oss

Med 3-1-seier over Aalesund er Odd for alvor med i sølvkampen.

Fredrik Oldrup Jensen satte spikeren i kista for Aalesund da han la på til 3-1 for gjestene.
  • Pål Are Lilleheim

– Fredagens resultat var svært gunstig for oss. Det kunne ikke endt bedre enn uavgjort mellom Viking og Strømsgodset for vår del. Spesielt ettersom vi klarte å ta med oss tre poeng i bortekamp mot et hjemmesterkt Aalesund, sa Odd-stopper Lars-Kristian Eriksen etter 3-1-seieren over AaFK.

Etter denne serierunden ligger Odd på 4. plass, à poeng med Viking på 3. plass, og bare tre poeng bak Stabæk på sølvplass. Alle lagene har praktisk talt lik målforskjell.

  • Video: Se høydepunktene fra kampen her.

AaFK tok ledelsen

Odd var flere hakk bedre enn hjemmelaget gjennom stort sett hele kampen i Ålesund. Likevel var det AaFK som tok ledelsen ved Leke James. Odd fikk sin fortjente utligning drøye ti minutter senere, på et mønsterangrep som ble avsluttet av Pape Pate Diouf.

Les også

AaFKs første hjemmetap på fire måneder

– Selv om vi hadde ballen mest, så føler jeg ikke at vi var helt på høyde før pause. Vi slapp dem litt lett til, spesielt på et par dødballer. I pausen snakket vi om at vi hadde minst et par hakk til å gå på. I andre omgang hadde vi full kontroll, mener Eriksen.

Og det har han helt rett i.

Formlag

Når Odd skrudde opp tempoet litt, hadde AaFK ingen verdens ting å møte dem med. Odd tvang frem balltap etter balltap, og spilte med høy aggressivitet mot et ryggende og svært passivt AaFK-forsvar. Diouf la på til 2-1 i det 54. minutt, mens Fredrik Oldrup Jensen stanget kontant inn 3-1 etter frispark med knappe ti minutter igjen å spille.

– Vi er i form om dagen, og vi gikk ut mot et hjemmesterkt AaFK med ambisjoner om å spille vårt eget spill. Når vi har flyten, så spiller vi best når vi står høy og presser høyt. Og det fikk vi til mot AaFK, sier Eriksen.

Vant uten Occean

Selv uten toppscorer Olivier Occean, som måtte stå over kampen mot AaFK på grunn av karantene, scoret Odd tre mål, og var i realiteten aldri truet.

– Det vitner om kvalitet. Vi har mange gode spillere som stepper opp og som kan score. Ikke det – Olivier er viktig for oss både foran mål og i banespillet. Men det viser styrke at det er andre som tar opp hansken når han er borte, mener Eriksen.

Lars-Kristian Eriksen er selv fra Ålesund, og legger ikke skjul på at det gir litt ekstra å slå AaFK på hjemmebane.

– Det smaker godt, spesielt fordi det er noe som jeg ikke har vært med å gjøre så altfor ofte, smiler han.

Ser mot sølvet

Seieren mot AaFK var den femte strake for Odd. Og de står nå med rekke på åtte kamper på rad uten tap. Den eneste kampen der de hvite har avgitt poeng siden 12. juli, er i hjemmemøtet med Molde 9. august. Sånt smaker det medalje av.

– Nå bærer det mot sølv, smiler Eriksen som svar på hvor dette skal ende. Og selv om svaret kom med et glimt i øyekroken, legger han ikke skjul på at det er noe Odd sikter mot.

– 2. plassen er innen rekkevidde, og når vi spiller som vi gjør om dagen, så har vi gode sjanser til å nå den ambisjonen, mener han.

I neste runde møter Odd Sarpsborg 08 hjemme, men da må laget klare seg uten viktige Fredrik Oldrup Jensen og Jone Samuelsen. Begge pådro seg gule kort mot AaFK, og må dermed stå over neste serierunde.

Vi fulgte kampen:

Les også

  1. Her blir AaFK-stopperen rundlurt før Odds viktige scoring

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23145457263147
2Bodø/Glimt22145346202647
3Viking2312564741641
4Kristiansund2212372925439
5Rosenborg22115645291638
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK
  3. Odds BK