Siem bekrefter Riise-samtaler: - Vi diskuterer hvordan han kan bli en del av norsk fotball igjen

John Arne Riise ønsker sterkt å spille fotball i Norge. De siste dagene har han hatt flere samtaler med generalsekretær i NFF, Kjetil Siem.

John Arne Riise og Kjetil Siem har hatt flere samtaler for å diskutere hvordan førstnevnte kan spille fotball i Norge igjen.

— Alt jeg vil er å spille fotball. Hjelpe et lag hjemme. Bygge opp et lag med min rutine, skriver John Arne Riise på sin blogg torsdag.

Det er langt fra første gang John Arne Riise nevner at han vil hjem for å spille fotball. Riise-sagaen har pågått i mange måneder, og dreier seg om at han ikke kan spille toppfotball i Norge, så lenge han er ambassadør for et utenlandsk spillselskap som er en direkte konkurrent til hovedsponsor Norsk Tipping.

Les også

Riise langer ut mot NFF: - Kan dere nekte meg å jobbe?

Lei av krangling i media

I et blogginnlegg for en måned siden skrev Riise at han hadde bestemt seg for å flytte hjem for å spille fotball.

— Jeg kommer ikke til å slutte hos Betsson. Jeg er lojal og vi har et utrolig godt samarbeid. Kan NFF nekte meg å jobbe? Nekte meg å spille? Jeg leste jeg kunne spille fra 3.-divisjon og nedover. Det er jo godt å vite for oss i Betsson at det er lov. Men det sier seg selv at jeg ikke gjør det (...) Alle vet at jeg ikke gir opp Betsson, allikevel vil de signere meg. Det sier meg at klubbene er uenige i det NFF sier, skrev Riise i sitt blogginnlegg i starten av februar.

Nå skriver den tidligere Liverpool-spilleren at han har vært i kontakt med både Norges Fotballforbund og Norsk Tipping, og at han er lei av kranglingen i media.

Les også

Hangeland hardt ut mot Fotballforbundet: - Tenker på pengene og ikke på moralen

— Håper på en løsning

John Arne Riise spilte i indiske Delhi Dynamos i fjor.

— Blir det slik at vi ikke kommer til en ordning så respektere jeg det 100%. Jeg håper at det blir en løsning alle kan leve med, gjør det ikke det så har jeg prøvd det jeg kan, skriver Riise, som også nevner i innlegget at han ønsker å fortsette som ambassadør for spillselskapet Betsson.Generalsekretær Kjetil Siem i NFF bekrefter overfor Fædrelandsvennen at han personlig har hatt et møte med John Arne Riise, og at de senest torsdag snakket sammen på telefon. Han sier også at de har planlagt et nytt møte.

Diskuterer hvordan Riise kan få spille i Norge

— Det dreide seg ikke om noe annet enn det det hele tiden har handlet om. Jeg kjenner John Arne godt, og vi har fortsatt et godt forhold. Han har veldig lyst å spille i Norge, og jeg opplever at han har flere tilbud, dersom vi kan løse denne floken, sier Siem.

- Hva er det dere diskuterer?

— Klubbene er forpliktet til å følge en kontrakt med Norsk Tipping. Da er det en regel som en ikke kan gå rundt. Det er det vi diskuterer: Hvordan John Arne kan bli en del av norsk fotball igjen, sier Siem.

Les også

NFF-direktør langer ut mot kolleger i privat e-post: - Grensen er nådd

Ifølge Siem står alle klubber i eliteserien fritt til å signere John Arne Riise rent juridisk, men at klubbene da bryter kontrakten med Norsk Tipping.

Hevder finsk klubb vil hente Riise

— Jeg har forklart vårt ståsted, og hvis han og en klubb blir enige står de fritt juridisk til å gjøre det. Men de må ta konsekvenser av å bryte avtalen. Men jeg er ikke noe politi, sier Siem.

I en pressemelding fra Norges Fotballforbund datert 11. februar heter det at «Det er uaktuelt for toppklubbene i særdeleshet og norske klubber generelt å ha spillere, trenere, ledere og andre ansatte/tillitsvalgte som har et samarbeid eller assosieres med utenlandske spillaktører»

— Jeg har forklart John Arne og agenten at mange klubber vegrer seg fordi de har en avtale som gjør det vanskelig, sier Siem.

Les også

Hangeland om bettingkritikken: - Jeg har null påvirkning på klubbens valg av sponsor

Ifølge svenske Fotbollskanalen skal den finske klubben PK-35 Vantaa stå klar til å sikre seg den norske venstrebacken. Riise spilte høstsesongen i fjor i India, og står nå uten klubb. Tidligere har han flørtet med Brann da han var gjest i TV 2s Premier League-studio.

Bronse for Norge i skiskyting-VM torsdag kveld: