Fotball

- Jeg tror Hareide har rett

Tidligere RBK-trener Hareide mener FC København er klart bedre enn Rosenborg for tiden.

Vil inn: Mike Jensen drømmer fortsatt om det danske landslaget, men erkjenner at det neppe skjer før RBK igjen spiller i Europa.
  • Petter Rasmus
    Petter Rasmus

— For bare et år siden vant vi i RBK «The double» og spilte i Europaligaen. Samtidig vant ikke FC København noen titler og var heller ikke med i Europa. Så Hareide skal ikke snakke RBK for mye ned, selv om FCK nå har hatt seks gode måneder, sier Mike Jensen til Adresseavisen.

Rosenborgs danske kaptein har fått med seg tidligere RBK-trener Åge Hareides utspill i BT om nivåforskjellen på dansk og norsk fotball. Danmarks landslagssjef uttalte blant annet at det i dag er «stor forskjell» på FC København og Rosenborg.

Les også: Åge Hareide med stikk til Norge: - Ingen tvil om at dansk fotball er bedre

Flaks og uflaks

Dette er da også noe av bakgrunnen for at Hareide verken fant plass til Mike Jensen eller toppscorer Christian Gytkjær i landslagstroppen. FCK har på sin side hele seks spillere med i troppen.

Når Adresseavisen møter Jensen etter onsdagens RBK-trening, klarer ikke RBK-kapteinen å hisse seg veldig opp over Hareides uttalelser.

— Det er vanskelig for meg å argumentere mot det Åge sier – for jeg tror han har rett. Det er ingen tvil om at FCK er sterkere enn RBK, dersom man ser på fakta. Men jeg tror ikke FCK automatisk er sterkere fordi vi ikke kom inn i Europaligaen. Det var veldig små marginer i noen kamper. Med litt flaks hadde vi vært inne, og med litt uflaks hadde FCK (som er i Mesterligaen) vært ute. Men vi i RBK skal ikke være redde for å bli inspirert av FCK, og strekke oss etter dem, sier han.

Ville gjort det samme med Norge

Jensen liker at Hareide ønsker å etablere en stamme av spillere fra samme klubb på landslaget, selv om han er ærlig på at det neppe styrker hans egne muligheter for spill med det danske flagget på brystet.

— Sånn sett må jeg vel passe på ikke at jeg ikke roser ham for mye, heller, sier RBK-kapteinen med et glimt i øyet.

— Uten at jeg skal blande meg for mye i hva det norske landslaget gjør, burde kanskje Norge ha en stamme av RBK-spillere i laget. Det fungerer, fortsetter han.

Les også:

Les også

Her er RBK-stjernens nye gull

Drømmen går via Europa

Jensen er klar på at hans drøm om å spille for Danmark lever i beste velgående.

— De spillerne som er der, trenerteamet og måten Åge vil spille fotball på er riktig spennende. Jeg tror det passer godt, og at det danske landslaget går en god tid i møte. Det sier seg selv at jeg veldig gjerne skulle vært med.

Samtidig vet RBK-kapteinen at det neppe holder å levere gode kamper i eliteserien for å oppnå den drømmen.

— Jeg vet godt at jeg må vise noe ekstra. Den eneste måten jeg riktig kan vise meg frem på, er gjennom spill i Europa. Det aksepterer jeg. Slik er det bare.

Derfor må min vei inn på landslaget være å bidra til at RBK kommer seg ut i Europa, sier han.

Les også:

Les også

  1. RBK-kometen ville til Ranheim

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien