Fotball

RBK i konkrete samtaler om islandsk midtbanespiller

Islending i dansk eliteserie kan bli klar før 1.april.

Gudmundur Thorarinsson (t.v.) i kamp mot Gyasi Zardes i treningskampen mot USA i januar.
  • Ole K. Sagbakken

Gudmundur Thorarinsson er navnet RBK-supporterne kan lære seg først som sist. Eller eventuelt bare «Gudi» som han kalles. For det er den nåværende Nordsjælland-spilleren Rosenborg kan få på plass i Trondheim før 1.april, og dermed før overgangsvinduet stenger.

Les også

Dro kloden rundt for å bli RBK-er: - Dette var en stor avgjørelse for meg

To sesonger i Sarpsborg

Adresseavisen vet at Rosenborg har fulgt spilleren i lang tid, og at de den siste tiden har intensivert jakten på at nettopp 23-åringen skal blir RBK-spiller. Det skal være dialog og konkrete samtaler mellom klubbene, og spilleren selv har ikke noe imot å komme tilbake til norsk fotball.

For før han ble solgt til Nordsjælland i januar i fjor, spilte Thorarinsson 59 av 60 mulige kamper på midtbanen for Sarpsborg 08.

Les også

  1. Slik har RBKs talentspeider jobbet de tre siste månedene

  2. Kåre: - Ikke aktuelt å leie ut Sæter

Scoret ett mål

I Danmark har han vært på banen i 21 av 22 Superliga-kamper denne sesongen, og scoret ett mål. Men han spilte ikke i den siste kampen mot FCK, som Nordsjælland vant 2-0. I kveld spiller Island landskamp borte mot Danmark. Der er ikke Thorarinsson med, men han fikk 45 minutter i treningskampen mot USA i slutten av januar, og har flere U21-kamper. Med et nært forestående EM vil nok Thorarinsson gjøre alt for å vise at han er god nok for en plass i troppen til landslagssjef Lars Edvin Lagerbäck.

— Står ikke på pengene

At RBK forsterker før 1.april ble ikke mindre aktuelt etter at både styreleder Ivar Koteng og trener Kåre Ingebrigtsen uttalte seg om overganger i forrige uke.

— Det skal ikke stå på pengene, sa Koteng.

— Vi kan bli konkrete når som helst, fulgte Ingebrigtsen opp.

Gudmundur Thorarinsson spilte for Sarpsborg 08 inntil i fjor. Nå er RBK på jakt etter midtbanespilleren.

Tidligere har Adresseavisen skrevet om jakten på en ny midtbanespiller, og sesongens femte investering. Navn som Marius Lundemo (LSK), Anthony Annan (Helsinki) og Fredrik Oldrup Jensen (Odd) har vært aktuelle. Annan ønsket seg selv tilbake, men ville ha for mye penger, mens Oldrup Jensen er vurdert som svakere enn Anders Konradsen i den sentrale midtbanerollen. I tillegg er to tsjekkere på blokka, samt at slovakiske Matus Bero skal ha vært diskutert inne på Brakka.

Spillerens agent Magnus Magnusson vil ikke kommentere opplysningene, men går alt etter RBKs plan ser det altså ut til at det er Gudmundur Thorarinsson som kommer til Lerkendal før 1.april.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Rosenborg114521914517
5Strømsgodset115241720-317
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK