Derfor er Bendiksen uaktuell for TIL-retur

Men Bård Flovik ønsker seg tre nye spillere foran 2017-sesongen.

SPILTE FOR TROMSØ: Her er Thomas Kind Bendiksen i kamp for TIL mot Sandefjord

Mandag ble det klart at Thomas Kind Bendiksens kontrakt med Molde er terminert.

27-åringens neste klubb slipper derfor å betale overgangssum for midtbanespilleren. Harstadværingen spilte for TIL i tre sesonger fra 2012 til 2014 – og halve 2015-sesongen på lån fra Molde.

TIL-trener Bård Flovik er ærlig på at det ikke blir en retur til Tromsø for Bendiksen nå.

– Nei, vi er i utgangspunktet ikke interessert, sier Flovik.

Og begrunner:

– Thomas har vært her i to perioder, og da vi avsluttet sist, ønsket vi lykke til i andre klubber. Nå tror jeg det er greit for han å få erfaring i andre klubber, så kan han eventuelt komme tilbake i siste del av karrieren. Timingen er lik slik den var for ett år siden.

Thomas Kind Bendiksen er for tiden på ferie i Thailand, og det har ikke lyktes iTromsø å oppnå kontakt med midtbanespilleren.

– Tre spillere inn

TIL jobber hardt for å forsterke laget som i fjor berget seg fra nedrykk i siste seriekamp. Sofien Moussa, Henrik Gjesdal og Christer Johnsgård er borte fra årets stall.

– Det betyr at vi har plass til tre spillere til, og at vi får en stall på 22 spillere. Det er den naturlige matematikken på det, sier Flovik.

Og minst en av dem vil være en offensiv spiller. TIL var nylig i Danmark der de så på flere spillere i oppgjøret Odense-Esbjerg.

LES MER: Nederlandsk midtbanesjef er TIL-aktuell

– Vi har jo Runar (Espejord) og Lehne (Olsen) som kan spille midtspiss, men ønsker minst en offensiv spiller til. Dette er en spiller som må passe inn her, ha kvalitet og være innenfor våre økonomiske rammer, understreker Flovik.

Vil forlenge med trio

Parallelt jobber TIL med å forlenge kontraktene med flere spillere. Morten Gamst Pedersen er første mann TIL vil få en avklaring med.

– Vi er i dialog med Morten, og jeg tipper det går noen dager før det er avklart, sier Flovik.

TIL er også i dialog med Gjermund Åsen, Magnar Ødegaard og Christian Landu-Landu. Trioens kontrakter går ut etter neste sesong.

– Vi har vært i dialog med dem tidligere, men nå har det vært ferie. Vi ønsker å ta en runde med dem før jul, men om vi får en avklaring da er jeg ikke sikker på, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.