Fotball

Solskjær lokkes med store penger

Ifølge Cardiff-journalist får Ole Gunnar Solskjær frie tøyler i kampen mot nedrykk i Cardiff

Nå er det Ole Gunnar Solskjær som skal forvalte Vincent Tans millioner på overgangsmarkedet. NTB SCANPIX

 • Trond Hustad
  Rbnett

Cardiff-eier Vincent Tan åpner pengesekken på vidt gap for at Ole Gunnar Solskjær skal redde klubben fra nedrykk.

Etter det Romsdals Budstikke erfarer skal Tan i forhandlingene med Solskjær ha stilt betydelige midler til disposisjon for spillerkjøp i januarvinduet. Dette skal også være en avgjørende årsak til at Solskjær vurderer å signere for klubben som ligger på tredje siste plass i Premier League.

Journalist Riath Al-Samarrai, som er Cardiff-ekspert i Daily Mail, hevder også at det ligger store pengesummer i potten dersom Solskjær skriver under.

– Jeg har opplysninger om at Solskjær vil få så mye penger han trenger for å sikre plassen denne sesongen, sier Al-Samarrai til Romsdals Budstikke.

Hentet i privatfly

Ole Gunnar Solskjær ble hentet av den omstridte Cardiff-eierens privatfly på Kvernberget i går formiddag. Sammen dukket de to opp på Emirates i London, der Cardiff til slutt tapte 0–2 for Arsenal etter at det sto målløst bare tre minutter før slutt.

På samme VIP-tribune satt også Mark Dempsey, Richard Hartis og FIFA-agent Jim Solbakken.

– Jeg tror Solskjær blir enig med Cardiff og at han blir presentert som manager i løpet av en dag eller to, sa journalist Riath Al-Samarrai i går kveld.

– Tror du Solskjær er rett mann for Cardiff akkurat nå?

– Ja, det tror jeg. Merittene i Molde har vært fantastiske og det har ikke gått upåaktet hen i Storbritannia. Han er, selvfølgelig, fortsatt ekstremt populær her.

Ønsket av supporterne

Al-Samarrai, som også følger Fulham og Swansea for Daily Mail, slår fast at Solskjærs største utfordring vil bli å holde Cardiff i Premier League.

– Men fansen er voldsomt begeistret for dette. Stemninga og humøret har lenge vært dårlig på grunn av problemer utenfor banen, og dette blir oppfattet som veldig gode nyheter av majoriteten. I det siste har en del av supporterne fryktet at klubben ville slite med å tiltrekke seg en manager med riktig kaliber.

– Er eieren Vincent Tan så vanskelig å samarbeide med som vi kan få inntrykk av i engelsk media?

– Det går ikke an å nekte på at Tan er unik, men jeg føler at deler av den omtalen den siste tida har vært urettferdig. Han har investert mer enn 100 millioner pund i klubben. Når det er sagt virker han veldig krevende i sin jakt på suksess, sier han om den malaysiske forretningsmannen.

Informert om London-tur

Direktør Tarje Nordstrand Jacobsen bekreftet i går kveld at ledelsen i MFK var kjent med Solskjærs London-reise.

– Vi snakker fortsatt jevnlig sammen og er godt kjent med hvor vi har hverandre, inklusive dagens besøk i England, sa Nordstrand Jacobsen i går.

Solskjær har fortsatt ikke sagt nei til MFKs tilbud om forlenget kontrakt. Han har heller ikke bedt om å bli løst fra avtalen som går til juli 2014. – Ole Gunnar har ikke gitt oss en beskjed om det ene eller det andre. Han er fortsatt vår manager, i hvert fall fram til sommeren, sier direktøren.

Verken styreleder Øystein Neerland i MFK, styreleder Leif-Arne Langøy i Molde Fotball eller MFK-eier Bjørn Rune Gjelsten besvarte Romsdals Budstikkes henvendelser i går.

 1. Les også

  Det er ikke bare rosenrødt i Cardiff

 2. Les også

  Wenger tror Solskjær vil lykkes

 3. Les også

  - Solskjær må markere seg mot Manchester United

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Cardiff City
 3. Molde FK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Solskjær nærmere ny Molde-kontrakt?

 2. FOTBALL

  Mirror: Solskjær på vei til WBA

 3. FOTBALL

  Berget forhandler med Cardiff

 4. FOTBALL

  - Alex Ferguson har ønsket meg lykke til i Cardiff

 5. FOTBALL

  Snart klar for Cardiff

 6. FOTBALL

  NRK-kjendis takker Solskjær for babylykke