Usikkert når ny daglig leder er klar

<p>Terje Svendsen kan ikke svare på når Nils Skutles etterfølger er klar.</p>

RBK-regnskap: styreleder Terje Svendsen (foran) og Roar Munkvold bak.

– Vi er inne i sluttfasen, men jeg kan ikke si noe nå om det vil ta lenger tid enn først antatt, sier Svendsen.

Målet var å bli ferdige med daglig leder-jakten innen november. I morgen åpner barna den første luken i julekalenderen, uten at det er kommet noen konklusjon i lederspørsmålet. Svendsen har imidlertid følgende å si om konstituert leder Tove Moe Dyrhaug.

– Vi er inne i en viktig fase nå, med blant annet budsjett og regnskap. Vi må se hvor vi kan tjene penger, og hvor vi må kutte kostnader. Tove er en god leder, som kommer til å gjøre dette på en utmerket måte, sier Svendsen.

Statistikksenter Eliteserien:

— Ikke interessert i å fortsette

Konstituert RBK-leder Tove Moe Dyrhaug er smigret over tilliten fra styret. Men er klar på at hun ikke er kandidat for jobben på permanent basis.

– Det er ikke interessant. Jeg har ikke søkt stillingen og er heller ikke kandidat, sier Moe Dyrhaug til Adresseavisen.

Onsdag ble det klart at Nils Skutle fratrer stillingen som daglig leder i Rosenborg. Og at arrangementssjef Tove Moe Dyrhaug tar over til en fast løsning er på plass.

Etter offentliggjøringen har Moe Dyrhaug mottatt mange positive tilbakemeldinger, og Adresseavisen vet at flere i og rundt RBK-miljøet gjerne ser henne som fast daglig leder.

– Hyggelig og smigrende å få tillit fra styret. Men jeg er flinkest på det jeg gjør i hverdagen – å jobbe med arrangement. Daglig leder-jobben innebærer så mye at det er helt uaktuelt. Men vi går inn i en viktig periode, med budsjett, regnskap og salg. Det er viktig å spille på lag, og jeg er klar for jobben i en kort periode, sier hun.

Vil spørre Skutle til råds

Moe Dyrhaug har vært arrangementssjef i RBK siden 2005, men innrømmer at hun trengte betenkningstid da hun ble spurt for en tid tilbake. Nå er det hun som sammen med Erik Hoftun skal stå i front for den sportslige satsingen inn mot 2012, det er hun som skal lede RBKs budsjettforhandlinger og få oversikt over det som etter alt å dømme blir et kraftig minusregnskap.

– Hverdagen blir travlere, og jeg har lagt vekk tanken på å ta ferie neste uke. Men jeg er ikke alene. Jeg vil samarbeide tett med styret og de ansatte, og kommer også til å spørre Nils Skutle om råd, utdyper Moe Dyrhaug.

– Du virker relativt nøktern på egne vegne. Hvorfor takket du ja til jobben?

– Fordi det er viktig for klubben at vi får de løpende oppgavene til å gå i denne perioden. Og med tanke på planleggingen inn mot 2012. Men jeg er ikke den typen som sitter rolig. Jeg har mine meninger om ting. Det er vel også derfor jeg ble spurt av styret, svarer hun.

Budsjettmøter denne uka

RBK er nå inne i sluttfasen i jobben med å finne daglig leder. Hroar Stjernen er blant dem som er med i finalerundene. Etter alt å dømme vil Moe Dyrhaugs tid i sjefsstolen vare i om lag tre måneder, om man tenker på karantenetid for en etterfølger.

– Hva tenker du om budsjettforhandlingene du nå skal inn i?

– Jeg har jobbet med budsjett innenfor arrangement, men aldri i så stor skala. Nå starter budsjettmøtene denne uka, så vi skal jobbe hardt med det.

– Nå ligger det an til minustall for 2011. Får det konsekvenser for den sportslige satsingen i 2012?

– Det er for tidlig å svare noe på. Vi skal som sagt ha de første møtene denne uka.

– Hvordan blir det å ta over etter Nils Skutle?

– Jeg føler meg mer som en mellom-person enn en etterfølger. Men Nils har gjort en unik jobb. Det er urettferdig om han blir husket for det voldsomme presset han ble utsatt for i sommer. Nils var med på å bygge opp klubben under storhetsperioden.

– Hva tenker du om framtiden til RBK?

– Jeg har ikke rukket å tenke så mye på det. Jeg er en mellomperson. Men jeg regner med at den neste daglige lederen har klare tanker rundt det.

Én ting er hun imidlertid klar på:

– Det sportslige er og skal være hovedfokus. Det føler jeg det har vært hele veien, og slik skal det også være i tida som kommer.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø22143533231045
4Brann22133639251442
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk