Fotball

Sterkt Start-lag mot Donn

Steinar Pedersen sender et godt lag på banen i 1. runde i NM mot 3. divisjonsklubben Donn.

Steinar Pedersen (i midten) og Start har et mål om å komme til cupfinalen i år.
  • Håvard Karlsen

KRISTIANSAND: — Det er en ting som gjelder; vi skal prestere på vårt beste, slik at vi går videre, sier Steinar Pedersen.

Start er det eneste laget i eliteserien uten en eneste cupfinale. Målet denne sesongen er å gå hele veien, og da må 3. divisjonsklubben Donn slås i første hinder.

— Vi kommer med et bra lag, sier Pedersen.

Han stiller med følgende 11 mot Donn (4-4-2): Sean McDermott – Jens Skogmo, Alex De John, Rolf Daniel Vikstøl, Henrik Robstad – Mathias Rasmussen, Erlend Segberg, Gudmundur Kristjansson, Robert Sandnes – Kristoffer Ajer, Lasse Sigurdsen.

Det vil si at noen av de faste får hvile, deriblant Tapio Heikkilä. Finnen trente alternativt onsdag, etter å ha tråkket over på tirsdagens trening. Ute er også Andreas Hollingen (trolig strekk), Daniel Aase (leddbånd i kneet) og Uduak Idemokon (kneet). Austine Ikenna er tilbake i full trening, og er trolig med i troppen mot Donn.

  • Se oversikten: Start er det eneste topplaget uten cupfinale

- Entusiasme og trykk

Pedersen kjenner torsdagens motstander godt. Broren hans Kjetil Ruthford Pedersen er trener for klubben, mens sønnen Emil Pedersen trolig starter på topp for 3. divisjonsklubben i cupkampen.

— Donn kommer med masse entusiasme og trykk. De har lyst til å gjøre det vanskelig for oss, og det må vi være forberedt på. Det er en smalere og trangere bane enn hva vi er vant til, og vi må stå opp og vise forskjellen mellom lagene, sier Pedersen.

Håkon Opdal er blant de få spillerne i Start som har vunnet en cupfinale. Han spilte hele kampen da Brann slo Lyn 4-1 i finalen på Ullevaal i 2004. — Jeg har vært med på cupfinalen er par ganger, og det er fantastisk gøy, sier sisteskansen.

Han tror Start har alle muligheter til å nå langt denne sesongen.

— Vi må ta de første rundene på alvor, så går det fort. Fjerde runde er allerede i slutten av mai. Det er om å gjøre å være skjerpet, og på hele veien. Hvis vi henger med til fjerde runde, er det plutselig kvartfinale. Da kan alt skje. Vi har vist at vi er konkurransedyktige mot hvem som helst, sier Opdal.

Vil skape historie

Han blir minnet om Start mangel på cupfinale hvert år.

— Start har vel spilt mange semifinaler (seks, red.anm.). Det bør egentlig holde til å gå til en finale, humrer Opdal.

— Det er veldig rart at Start aldri har kommet til en cupfinale, det må jeg si, legger han til.

I fjor ble det exit allerede i 2. runde mot Vindbjart.

— Hvert år er en ny mulighet til å skape historie, og til å bryte den rekken. Hvis vi er på, og har det riktige fokuset inn mot hver cupkamp, er det store muligheter for at vi kan komme til finalen i år, sier Opdal.

Les også

  1. Start er eneste topplag uten cupfinale

  2. Skaffer seg Liverpool-tatovering om Start ryker

  3. Rasmussen er fire scoringer unna trøye nummer 10

  4. Sjekk denne sørlandsklanen: - Vi begynner å se resultatet av talentsatsingen vår

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien