Fotball

Vraket Henriksen

Nedadgående kurve på landslaget gjorde at Drillo sendte Markus Henriksen til U21-landslaget.

Egil Drillo Olsen offentliggjorde hvem som er med i troppen til de kommende VM-kvalifiseringskampene.
  • Jakob Priesner

Landslagssjef Egil Olsen offentliggjorde mandag formiddag troppen før VM-kvalifiseringskampene mot Kypros og Sveits som spilles på Ullevaal henholdsvis 6. og 10. september. Blant de 22 utvalgte var ikke Markus Henriksen.

— Markus har vært litt under pari de siste kampene. Han ville dermed ikke fått starte kampen, og dermed er det bedre at han får spille på U21-landslaget, sier landslagssjefen.

Kamara nærmer seg

Det var på forhånd knyttet spenning til hvorvidt Strømsgodsets Ola Kamara, som har scoret sju mål på de siste fem kampene, skulle bli tatt ut. Det ble han ikke, men Drillo innrømmet at han er i området rett bak.

- Kamara er en av formspillerne vi ser på. Det samme er Frode Johnsen som har spesialkompetanse som kanskje eliteseriens beste spiller på hodet. På den andre siden er Moa selvskreven, Söderlund scorer jevnt og trutt og Marcus Pedersen er en spennende spiller, forteller Drillo.

Det er imidlertid plass til en spiller til i troppen og landslagssjefen innrømmet i et intervju med TV2 at denne spilleren kan bli hentet inn etter de neste kampene.

Spilletid på klubblagene har alltid vært viktig for Drillo for at spillerne skal blil utatt, men både Ruben Yttergård Jensen, som har fått lite spilletid i Kaiserslautern, og klubbløse Daniel Braaten er med i troppen.

- Det er lenge siden Bråten spilte forrige klubbkamp, og jeg har ikke god nok kontroll på ham. Men, han har spisskompetanse som vi er avhengig av. Han må få seg en klubb, men er tatt ut nå bakgrunn av det han har prestert på landslaget tidligere, forteller Drillo.

Troppen:

Rune Almenning Jarstein - Viking

André Hansen - Odd

Ørjan Håskjold Nyland - Molde

Mohammed Abdellaoue - Stuttgart

Fredrik Semb Berge - Odd

Daniel Braaten

Magnus Wolff Eikrem - Heerenveen

Omar Elabdellaoui - Eintrach Braunschweig

Tarik Elyounoussi - Hoffenheim

Vegard Forren - Molde

Ardian Gashi - Helsingborg

Brede Hangeland - Fulham

Tom Høgli - Brugge

Ruben Yttergård Jenssen - Kaiserslautern

Stefan Johansen - Strømsgodset

Joshua King - Blackburn

Magnus Lekven - Esbjerg

Håvard Nordtveit - Borussia Mönchengladbach

Marcus Pedersen - Barnsley ( utlån fra Vitesse )

Tore Reginiussen - Rosenborg

Espen Ruud - Odense

Alexander Toft Søderlund - Rosenborg

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball