Fotball

TIL-spiller landslagsaktuell etter sterk sommer for Gutan

Blant TILs rekke med talenter ligger Mikael Norø Ingebrigtsen (20) per i dag fremst i løypa for å bli tatt ut på U21-landslaget i august. Konkurransen fra spillere i store utenlandske klubber er dog stor.

Mikael Norø Ingebrigtsen var igjen helt sentral for Tromsø.
 • Rune Robertsen
  iTromsø

ASPMYRA (iTromsø): Trass i at han ikke scoret mot Bodø/Glimt i 3-0-seieren søndag kveld var Ingebrigtsen sentral. TIL-vingen har virkelig hatt et oppsving etter EM-pausen som følge av tillit fra trenerteamet, og hadde før Glimt-kampen notert seg for nettkjenning i sine siste tre kamper.

Det gjør at han er blitt lagt merke til med tanke på å spille for det norske U21-landslaget som skal spille flere EM-kvalikkamper i høst. De første er mot England og Bosnia i starten av september.

— Jeg synes spesielt Mikael vokser fram som en kandidat. Han scorer ikke i dag, men jeg er imponert over han, og at jeg kan stole på han i alle spillfaser hele veien, sa TILs hovedtrener Bård Flovik til iTromsø etter kampslutt i Bodø.

- Mål om U21

Og landslagstrener Leif Gunnar Smerud bekrefter at Ingebrigtsen er interessant ”på lik linje med alle andre aktuelle spillere”.

— Konklusjonen av de vurderingene kommer når troppen tas ut, sier Smerud til iTromsø.

Troppen til de første kampene i høst tas ut senest 22. august, noe som gjør at Norø Ingebrigtsen har oppgjørene mot Aalesund, Haugesund og Viking til å prestere ytterligere for å være en kandidat.

Det trengs. Fordi på hans posisjon er det en rekke meritterte spillere som kan være aktuelle. Blant disse Martin Samuelsen (West Ham), Henrik Bjørdal (Brighton), Morten Thorsby (Heerenveen) og Mohammed ”Moi” Elyonoussi (Basel).

— Konkurransen er tøff på en rekke plasser på U21-landslaget, sier Smerud.

Selv har Ingebrigtsen igjen fått en tanke om at et uttak kan bli aktuelt.

— Før ferien så var landslaget ikke noe jeg tenkte på. Da var det bare å fokusere på å kjempe meg inn i TILs startellever. Etter EM-pausen med mye mer spilletid så har jeg nå et klart mål om å komme meg med på U-21, sier Ingebrigtsen til iTromsø.

— Jeg skal fortsatt jobbe for å beholde startplassen, mens landslaget er ett stort pluss hvis jeg blir med, sier han videre.

Scoret igjen

I triumfen mot Glimt scoret Runar Espejord (20) igjen etter flere måneder med skader som har satt han på sidelinja i store perioder. Gjennom flere år har Espejord vært på aldersbestemte landslag der spissen har scoret en rekke mål med flagget på brystet.

— Folk som scorer mål er alltid spennende. Både Runar og Mikael holder alderen til neste U21-kull så jeg håper uansett hva som skjer at de byr på flere scoringer i tiden som kommer, sier landslagssjef Smerud til iTromsø.

TIL.-trener Flovik sier følgende om Espejords kandidatur:

— Runar har ikke det fysiske grunnlaget for å tenke på det enda. At han har det i seg er det derimot ingen tvil om, sier Flovik til iTromsø.

TIL-aktuelle Ulrik Yttergård Jenssen (20) er allerede etablert på U21-landslaget, der han som 19-åring debuterte i 2015.

Les også

 1. Se høydepunktene fra Bodø/Glimt-Tromsø

 2. TIL-helten scoret foran mamma og pappa: - Jostein har alltid vært målbevisst

 3. På det 20. forsøket fikk endelig TIL-supporteren se en borteseier

 4. Spilte til en åtter på børsen

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Mikael Ingebrigtsen
 3. Tromsø IL