Fotball

Jönsson fortsatt i tenkeboksen om Aalesund-fremtiden

Treneren holder klubben på pinebenken.

Han tenker fortsatt, AaFK-trener Jan Jønsson om skal forbli i AaFK eller ikke. – Jeg skal ta det med klubben enten denne uka eller neste uke, sa Jønsson til Sunnmørsposten i går. Her foreviget på gårdagens trening som ble avviklet i behagelig september-temperatur.
  • Jarle Mordal

Det kan fortsatt drøye ei ukes tid før Aalesund-trener Jan Jönsson bestemmer seg om han blir i klubben eller ikke.

** – Dette skal jeg ta med klubben først, enten denne uka eller så tar vi det i neste uke** , sa Jönsson til Sunnmørsposten etter ei lang treningsøkt onsdag.

Der hadde Jönsson 15 utespillere å velge i. Det ser bedre ut for enkelte skadde spillere. Blant annet trente Andreas Nordvik for fullt, det samme gjorde Houcine Zidoune, slik vi kunne observere den siste timen av treninga.

Men noen spillere mangler fortsatt foran kampen mot Odd Grenland søndag, samt de resterende seriekampene i høst.

– Tremaine (Stewart), Christian (Myklebust) og Ygg (Wembangomo) er ute for resten av sesongen. Og så er det usikkerhet rundt Akeem (Latifu), bekrefter Jönsson. Som i går satte endelig sluttstrek for kampen mot Molde fredag, der Demar Phillips fikk rødt kort før 1. omgang var ferdigspilt.

– Nå har Demar bedt om unnskyldning, og vi har belyst saken. Det er viktig at slikt blir tatt opp siden det er oppførsel som ikke er akseptabe l, sier Jönsson.

Han tok også opp hva som skjedde rundt Moldes straffespark da AaFK hadde kommet tilbake og redusert til 1.–2. – Vi skal ikke sette oss i en slik situasjon at dommeren får sjansen til å dømme straffespark, slår Aalesund-treneren fast.

Nå mener Jönsson at det blir viktig å nullstille seg. Og heve kvaliteten på spillet etter tap både for Rosenborg og Molde i de to siste seriekampene.

– Odd i Skien søndag er vel en «ekkel» motstander?

– Ja, det er et godt lag som er tydelige på hvordan de vil spille, sier Jönsson.

– Du har nå tre solide midtstoppere, hvem skal bekle de to plassene mot Odd?

– Det får vi bestemme etter fredagens trening. Siden Akeem er usikker er det mulig vi kan benytte en av midtstopperne på backplass, sier Jønsson og tenker på trioen Jonatan Tollås, Edvard Skagestad og Daniel Arnefjord. Sistnevnte var tilbake mot Molde da trioen utgjorde forsvarsrekka i 2. omgang da AaFK hadde ti mann.

Michael Barrantes stod over gårsdagens trening.

– Jeg tar det med ro i dag. Søndag spiller jeg, kunne Barrantes smilende berolige oss med fra sidelinja i går.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK