Fotball

Lædre Bjørdal rett inn i startelleveren

Midtstopperen får sin offisielle debut for Rosenborg mot Sandefjord.

GOD STEMNING: Rosenborgs nye midtstopper Johan Lædre Bjørdal smiler sammen med Mike Jensen (til venstre). Det er mer usikkert hva keeper André Hansen (i blått) driver med.
 • Sjur Magnus Bergstrøm

Johan Lædre Bjørdal har vært klar for Rosenborg i nesten tre uker, men siden overgangsvinduet ikke åpnet før 22. juli, har debuten for førstelaget latt vente på seg. I den første seriekampen han er tilgjengelig, går 29-åringen rett inn i startelleveren og danner stopperpar sammen med Holmar Örn Eyjolfsson.

— Det kribler i bena nå, men ikke noe mer enn normalt. Jeg har spilt en del kamper før og vet hva det dreier seg om. Jeg føler meg veldig klar og gleder meg selvfølgelig, sier Lædre Bjørdal.

Les også

Fornøyd Bruttern: - Nysigneringene gjorde det veldig bra

Nok en debutant kan få sjansen fra start

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen drillet inn disse elleve på lørdagens formasjonstrening: André Hansen — Jonas Svensson, Johan Lædre Bjørdal, Holmar Örn Eyjolfsson, Jørgen Skjelvik - Mike Jensen, Magnus Stamnestrø, Fredrik Midtsjø - Pål André Helland, Alexander Søderlund, Tobias Mikkelsen.

Dersom det blir startelleveren får også Magnus Stamnestrø sin første obligatoriske kamp for RBK etter overgangen fra Kristiansund.

NY I RBK: Hemnværingen Magnus Stamnestrø blir instruert av sambygding og assistenttrener Erik Hoftun.

Det er likevel noen usikkerhetsmomenter rundt hvem som starter. Ole Selnæs sliter med plager i hofteleddsbøyeren og hadde eget opplegg lørdag og trente ikke med resten av laget. Han reiser uansett til Sandefjord og er aktuell for en plass i startelleveren.— Vi går utifra at han er klar og har flere alternativer hvis han ikke blir det. I dag var første sjansen vi hadde til å øve med Magnus i den rollen og Mike kan også spille der, i tillegg til John Hou Sæter, sier Bruttern.

Les også

Bruttern: - Vilhjalmsson har kvaliteter som er viktig for oss

Skal være fokuserte og fornuftige

Yann-Erik de Lanlay, som fikk en liten hamstringskade mot Orkla på onsdag, brukte mye av treningen på øvelser uten ball. Han gikk i garderoben før spillsekvensen, men er også med i troppen. Mikael Dorsin er den eneste som blir hjemme.

— Vi forventer at det er opp til oss. Hvis vi gjør en god match og er på nivået vi skal, så har vi store muligheter til å ta seieren der. Vi vet det blir tøft, for Sandefjord er et bra lag som har fått dårlig betalt på hjemmebane. Det handler om å være fokuserte og fornuftige, sier Ingebrigtsen.

PS! Nysigneringen Matthías Vilhjálmsson, som spilte kamp for Start fredag kveld, reiser ikke til Sandefjord. Han blir i stedet igjen i Trondheim for å trene.

Les også

 1. Bjørnebye: - Vanskelig å forutse om det blir flere kjøp

 2. Rune Hauge skal selge TV-rettighetene for eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Sandefjord Fotball
 3. Rosenborg BK
 4. Magnus Stamnestrø
 5. Johan Lædre Bjørdal