Fotball

Fra europeisk kongeklasse til norsk provins

Møtet med Odd blir en utfordring på flere måter for Borussia Dortmund, skriver tyske medier.

REISER TIL SKIEN: Det blir en spesiell kamp for Borussia Dortmund mot Odd i kveld.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

Uten tvil årets kamp for Odd og en godt forberedt trener Dag-Eilev Fagermo, men hva vet tyskerne om klubben og Skien før kveldens playoffkamp i Europe League?

Ganske mye, skal man tro trener Thomas Tuchel:

— Vi har hatt to mann på de tre siste kampene deres for å analysere alt, sa treneren og konkluderte at Skiens-laget spiller i en 4-1-4-1-formasjon. Ganske oppsiktsvekkende med tanke på Fagermos usvikelige tro på 4-3-3. Selv om Borussia er over 300 plasser høyere på UEFAs klubbranking, forventer trener Tuchel en jevn kamp:

— Vi ser ikke ned på Odd, vi møter dem øye mot øye og med mye respekt, sa han til den tyske pressen.

Lokalavisen Ruhr Nachrichten er opptatt av at det tyske storlaget måtte fly med propellfly til den norske provinsen.

”Turen til den norske provinsen startet ikke med det vanlige charterflyet, men med et lite propellfly. I en Turboprop med plass til bare 30 passasjerer. Grunnen er at laget fløy direkte til Skien lufthavn, Geiteryggen, og at rullebanen der er for kort for lagets vanlige jetfly.”

”For de som er vant med europeisk kongeklasse blir kampen i den norske provinsen også på andre måter en uvanlig utfordring” skriver avisen og henviser til at kampen går på kunstgress.

HAR LITT INFORMASJON: Dortmund-spiller Kevin Kampl.

Lagets slovenske spiller Kevin Kampl, som startet på benken og kom inn i helgens storseier over Borussia Mönchengladbach (4-0), forteller til Bild at han har fått litt informasjon fra en tidligere klubbkamerat:— Jeg spilte i Salzburg med en norsk spiller, Valon Berisha. Han har fortalt meg noe, blant annet om duellstyrken. Men jeg regner med at treneren vår kommer til å forberede oss på best mulig måte.

Les også

  1. Dortmund-stjernene «stjal» Odds baller - måtte etterlyse på Twitter

  2. Bratseth har ingen tro på Fagermo-sensasjon

  3. Dette er 10 av de største Europa-bragdene i norsk klubbfotball

Les mer om

  1. Europa League
  2. Odds BK