Fotball

Berisha involvert da Salzburg vendte og vant

Lå under med to mot rival, men scoret fire på rappen.

Valon Berisha var med på litt av en snuoperasjon lørdag. Foto: Digitalsport

Salzburg lå under 0-2 og ble pepet ut, men reiste seg og vendte til 4-2-seier i derbyet mot Grödig lørdag. Valon Berisha og Håvard Nielsen la opp til hvert sitt mål.

Salzburg har aldri tapt for Grödig, men det så skummelt ut da gjestene ledet med to mål. Lucas Venuto og et selvmål av Andreas Ulmer sørget for det, og publikum ga tydelig beskjed om hva de syntes.

Så raidet Berisha i feltet og gikk over ende. Før dommeren kunne reagere hadde Takumi Minamino plukket opp ballen og redusert.

I annen omgang fortsatte Salzburg å dominere. Naby Keita utlignet etter veggspill med Soriano, før Nielsen spilte fram Minamino til ledermålet.

Minamino var kampens store spiller og skaffet også straffesparket som lagkaptein Soriano omsatte i 4-2. Matthias Maak, som felte japaneren, ble utvist.

— I første omgang stemte ingenting. Da var vi veldig dårlige. Annen omgang var en seier for moralen. Da viste vi igjen at vi kan spille fotball, sa Salzburg-trener Peter Zeidler.

Berisha spilte hele kampen, mens Nielsen ble byttet ut rett etter 3-2-målet.

Etter seieren er Salzburg bare tre poeng bak serieleder Admira Mödling. Også hovedstadsklubbene Rapid og Austria er foran Salzburg. (©NTB)

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. FC Red Bull Salzburg
  3. Valon Berisha