Fotball

Henriksen kan få Olsen som sjef

Morten Olsen er het kandidat som ny trener i AZ Alkmaar.

Morten Olsen er trolig ferdig som landslagssjef etter tirsdagens landslagskamp mot Malta.
  • Roy Tommy Bråten

TRONDHEIM (Adressa.no): Danmarks VM-kvalifiseringskamp mot Malta i kveld er trolig Morten Olsens siste som landslagssjef. Med seier kan danskene bli nummer to, men laget har for få poeng til at det nærmest skal snø oppover for at danskene klarer play-off.

LES OGSÅ: — Bille starter for Danmark!

Dermed tyder mye på at en æra er over i dansk fotball, og at Olsen fratrer med det første.

Men det er ikke sikkert det tar mange dagene før han er klar for ny klubb.

- Ingen god kjemi

For etter den overraskende sparkingen av Gertjan Verbeek for to uker siden må AZ Alkmaar ha ny trener, og der skal Olsens navn stå høyt på ønskelista.

I følge EkstraBladet og deres kilder i Nederland skal AZ ha en trener med internasjonal erfaring, og i det bildet er Olsen en av kandidatene som løftes frem.

AZ ligger på 9.plass i Æresdivisjonen, og har startet bra i Europa League. Likevel var det ikke nok til at Verbeek fikk beholde jobben, selv om laget slo serieleder PSV Eindhoven dagen før han ble sparket.

I en uttalelse fra klubben het det at det ikke var noen god kjemi mellom trenerne og spillerne, og at troverdigheten til treneren heller ikke er som den bør være.

Strekkskadet Henriksen

Henriksen selv måtte gå av med migrene i PSV-kampen, og har siden ikke spilt offisiell fotballkamp. Migrenen gikk over, men en strekk på bakdsiden av låret gjorde at han ikke spilte de neste to kampene for AZ, og heller ikke kunne spille for U21-landslaget mot Aserbajdsjan (som endte med et ydmykende 1-3 tap) og mot Israel i kveld.

I stedet har Henriksen vært i Trondheim noen dager. Der har han blant annet brukt tiden til å se på Rosenborgs hockeygutter få juling av Storhamar.

Tirsdag morgen reiste han tilbake til Nederland, og har håp om å rekke seriekampen mot nyopprykkede Cambuur lørdag.

Innen den tid vet han kanskje også om den nye treneren blir Morten Olsen eller ei. Foreløpig er det assistenten Martin Haar som har ansvaret.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. AZ Alkmaar