Cardiff-ekspert raser mot Solskjærs vraking av Dæhli

— Hvordan kan han forsvare å utelate vår beste spiller?

  • Nicholas Bergh

Lørdag ledet Ole Gunnar Solskjærs Cardiff 2-0 mot Norwich til pause, og var i så måte i ferd med å svare på tiltale etter en noe poengfattig sesonginnledning.

I stedet fikk kritikerne vann på mølla, etter at Cardiff falt sammen i andre omgang og til slutt tapte 2-4 — på eget gress.

Dermed er Cardiff nummer 15 i Championship etter seks kamper, og det etter en sommer der Solskjær har hentet 10 spillere.

Ifølge walesonline.co.uk har mange nå tatt til orde for at Solskjær ikke er rett mann å lede Cardiff. Det skal nå være en betydelig andel av Cardiffs supportere som ønsker at Tony Pulis, som forlot Crystal Palace like før sesongstart, blir hentet inn for å erstatte Solskjær.

— Håpløs andre omgang. Jeg tror ikke Ole har noe annet valg enn å gå. Taper de mot Middlesbrough er det «bye bye». Hent Pulis før han går til Newcastle, skriver én supporter.

Kritiseres for utskiftninger

Tidligere Cardiff-spiller Nathan Blake, som nå skriver for Wales Online, stiller også spørsmålstegn ved Solskjærs posisjon.

— Er Solskjær på tynn is? Selvfølgelig er han det, for med de spillerne han disponerer på Championship-nivå, er slikt vi så mot Norwich uakseptabelt, skriver Blake i sin spalte.

Nathan Blake spilte for Cardiff på 90-tallet. Han spilte også for det walisiske landslaget. Her i en kamp mot Norge og Stig Inge Bjørnebye i 2000.

Én ting supporterne reagerer på er Solskjærs stadige utskiftninger i førsteelleveren. Dette misliker også Blake.— Man fortsetter å komme tilbake til det samme temaet med Cardiff: Hvis ikke Solskjær slutter å gjøre så mange endringer, hvis han ikke bestemmer seg for et lag som han mener er sin beste ellever, og gir dem en håndfull kamper sammen, vil han og Cardiff City Football Club stå på stedet hvil.

Blake river seg også i håret over Mats Møller Dæhli så Norwich-kampen fra benken.

— Hvordan kan man rettferdiggjøre å utelate en fyr som har vært vår beste spiller, en fyr som mer enn noen andre får laget til å fungere?, skriver Blake, vel vitende om at Dæhli spilte både mot England og Italia for Norge i landslagspausen.

18 spillere

I løpet av Cardiffs seks første ligakamper har 18 forskjellige spillere startet minst én kamp for Solskjærs lag. Et antall som, tatt det tette kampprogrammet i Championship, ikke er avskrekkende. De første kampene var det også relativt få endringer fra kamp til kamp i Solskjærs ellever.

Før Norwich-kampen gjorde også Solskjær bare tre endringer fra 1-1-kampen mot Fulham før landslagspausen.

Neste kamp for Solskjær kommer allerede på tirsdag. Da møter de Middlesbrough på hjemmebane.

— I Championship har man ikke tid for å tenke så mye. Vi vil komme oss både mentalt og fysisk, og forberede oss til kampen mot Middlesbrough, sa Solskjær etter Norwich-kampen.