Fotball

Positiv til spill i 1. divisjon

<p>Og HamKam har et godt bilde av hva Vitaic vil koste.</p>

Fotball TippeligaenBriskeby Gressbane 19.10.08HamKam v FC Lyn Oslo 3-2Foto: Dagfinn Limoseth, DigitalsportAnte Vitaic , HamKamble tomålscorer mot Lyn Foto: Dagfinn Limoseth - Digitalsport

 • Roger Synstad

HAMAR: Etter gårsdagens samtale med Ante Vitaics agent, Axel Smeets, sier HamKam-direktør Truls Haakonsen at Vitaic kan være mer positiv til spill i 1. divisjon enn han var for noen måneder siden.

Haakonsen har også fått et godt bilde av hva kroaten vil koste, men han ønsker ikke å antyde hvor mye Vitaic er verdt.

– Du får meg heller ikke til å si om vi er avhengig av å selge andre spillere for å få råd til Vitaic, og det er helt uråd å antyde i hvilken rekkefølge folk eventuelt blir solgt eller kjøpt, sier Haakonsen, som hadde besøk av Vitaics agent, den tidligere HamKam-spilleren Axel Smeets på Briskeby i går:

Budrunde

– Det er vanskelig å si om vi kom nærmere en løsning. Det er en prosess, og vi vet hvor mye penger vi er beredt på å bruke, sier Haakonsen.:

HamKam-direktøren er naturligvis klar over at Vitaicis gode spill for HamKam i høst ikke har gått upåaktet hen. Flere klubber skal være interessert i den konstruktive kroaten. Det blir antagelig en budrunde på Vitaic.

I en sånn prosess kan HamKam tjene på at Vitaic trivdes godt på Hedmarken de månedene han spilte for Kamma.¿

22 i stallen

Truls Haakonen antyder at man skal ha dobbel dekning på alle plasser, og at neste års 1. divisjonstall vil bestå av 22 spillere.

Pr. i dag aner han naturligvis ikke hvem som blir og hvem som forsvinner.

For å ha råd til å kjøpe Ante Vitaic og et par andre kvalitetsspillere, må HamKam selge. Landslagsspillerne Olivier Karekezi, Roman Kienast og Juha Pasoja — og kanskje Arnar Førsund - er mest ettertraktet.

HA-sporten tror at disse trolig forsvinner: Jan Michaelsen (lagt opp), Marcus Pedersen (til Strømsgodset), Leonardo, Oluwasegun Abiodun, Srdjan Urosevic, Steve Cooreman.

Fortsetter?

Følgende 15 spillere er fortsatt under kontrakt med HamKam og fortsetter trolig i stallen:

 • Jon Masalin, Ivar Rønningen, Vegar Bjerke, Frode Bjørnevik, Arnar Førsund, Marius Gullerud, Adem Güven, Truls Hagen, Joachim Sørum (tilbake fra utlån i Nybergsund), Tom Kristoffersen, Håkan Malmström, Markus Ringberg, John Anders Rise, Tommy Øren, Sebino Plaku (på utlån i Dinamo Tirana i Albania).

Disse sju navnene kan man sette spørsmålstegn ved: Ante Vitaic, Christian Aas, Knut Henry Haraldsen, Tom Strand, Roman Kienast (linket til Norwich og gamleklubben Rapid Wien), Juha Pasoja (finske Inter har vært interessert) og Olivier Karekezi (største salgsobjekt).

Disse unggutta kjemper om et par ledige plasser i en 22 mannstall: Tor Torgersen, Kristoffer Hagen, Håkon Aalmen, Fredrik Haave Andersen, Are Petershagen, Thomas Olsen, Aleksander Melgalvis.

Flere ubeskrevne blad blir invitert til trening på nyåret. En av de har allerde takket nei til klubben.

– Klart det er fristende når klubber på et høyere nivå viser interesse. Samtidig har jeg godt av å være i 3. divisjon ett år til, og har derfor valgt å bli i Flisa, sier 17-årige Jonas Enkerud, som HamKam har invitert til trening i vinter.

Enkerud har imidlertid lyst til å trene med HamKam: – Morsomt å prøve seg på et høyere nivå, sier Enkerud til Glåmdalen.

 1. Les også

  I møter om Vitaic i dag

 2. Les også

  Haraldsen har god tid

 3. Les også

  Smeets og HamKam finsikter markedet

Les mer om

 1. Fotball 1. div