Fotball

Slik har Gutan gjort det mot RBK i cupen tidligere

Seks ganger har TIL prøvd å slå ut Rosenborg.

Mike Jensen scoret 1-0-målet da TIL tapte 1-2 mot RBK i cupen for tre år siden.
  • Rune Robertsen
    iTromsø
  • Bakgrunn: Tromsø møter RBK i cupen.

TIL-Rosenborg 2-4

3. september 1987

Denne kvartfinalen ble spilt på Ullevaal stadion i Oslo. Grunnen er at de to første kampene – henholdsvis på Alfheim og Lerkendal endte med 0-0. I dag avgjøres slike kamper ved ekstraomganger og straffespark, men siden lagene hadde hatt hver sin kamp uten å klare å avgjøre i ordinær tid måtte det en tredje kamp til på nøytral bane. Oppgjøret ble lagt til Ullevaal stadion, der TIL ett år tidligere hadde vunnet cupfinalen. Her ble RBK for sterke trass i at Tore Rismo og Truls Jenssen scoret. Fire mål fra Rosenborg ble for mye.

TIL-Rosenborg 0-1

15. august 1990

Tilskuerrekorden på 10.225 på Alfheim står enda – 26 år etter den dramatiske kvartfinalen i året der TIL og RBK var de to beste lagene i eliteserien. TIL kunne med seier her ha tatt et stort steg mot å vinne både serie og cup, men det sviktet for Tommy Svenssons menn på oppløpssiden på begge fronter.

Gutan hadde store muligheter, særlig ved skotten Mike McCabe, som ikke lyktes å finne nettmaskene. I stedet scoret daværende RBK-ving, nåværende TV-kommentator, Karl Petter Løken kampens eneste mål.

Rosenborg-TIL 2-1

26. september 1999

I semifinalen dette året sendte trønderne TIL ut i det siste hinderet før en cupfinale. Bengt Inge Johnsen og Ørjan Berg scoret Rosenborgs mål. Rune Lange fant nettet for Gutan. Langes mål sendte faktisk TIL i ledelsen, men den nordnorske duoen i Johnsen og Berg snudde kampen for trønderne.

Rosenborg-TIL 2-1

19. juni 2013

Året før dette oppgjøret tapte TIL mot Hødd i cupfinalen. Målet var derfor å snarest mulig komme tilbake til Ullevaal for å revansjere seg. Det ble bråstopp mot RBK i fjerde runde. Tapet var TILs første etter at Ruben Yttergård Jenssen ble solgt til tyske Kaiserslautern, og ble på mange måter den første nedturen i en sesong som endte i nedrykk til 1.-divisjon. Zdenek Ondrasek reduserte til 1-2 for Gutan, men det var for sent i oppgjøret der Mike Jensen scoret Rosenborgs mål.

Les også

  1. Slik forbereder TIL seg på livet etter Moussa

  2. TILs spisser best på børsen

  3. Nå tror TIL-heltene på cupgull: - Det var orgasmisk!

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Tromsø IL