Bendtners tyske mareritt er over

Wolfsburg terminerer danskens kontrakt — ett år før sluttiden.

Nicklas Bendtner fortviler etter en misbrukt sjanse for det danske fotballandslaget. Nå er tiden til danske over i den tyske klubben Wolfsburg.

Nicklas Bendtners tid i Wolfsburg er over etter to år. Dansken hadde egentlig kontrakt med klubben til sommeren 2017, men mandag ble den avbrutt, bekrefter klubben på sine hjemmesider.

— Både Nicklas og vi hadde store forhåpninger til tiden hans i Wolfsburg, men etter to år måtte vi innse at de aldri ble innfridd for oss eller spilleren selv, og at et videre samarbeid ikke gir noen mening. Derfor har begge parter bestemt seg for å bryte samarbeidet umiddelbart. Vi ønsker Nicklas lykke til videre i karrieren, sier Wolfsburgs sportsdirektør Klaus Allofs.

Denne saken er godt lest i dag:

Les også

Jonathan (5) fikk aldri oppleve sin store drøm om å bli Brann-spiller

Nicklas Bendtner tid i Wolfsburg har på ingen måte vært suksessfull.

Havnet i kuldenDen tidligere Arsenal-spilleren, som har scoret ni mål på 47 kamper for Wolsburg, har vært ute i kulden i den tyske klubben lenge. Han spilte sin siste kamp 6. februar og har ikke startet siden i november. Den siste tiden har han heller ikke trent eller vært involvert i laget på noen måte. Bendtners agent forteller at de nå vil jobbe hardt med å finne riktig klubb for spissen:

— Dette er på mange måter en god løsning for Nicklas. Nå gjelder det å gjøre modne valg og finne tilbake til kjernen, som er én ting: Å spille fotball og gjøre det bra. Vi vil gå grundig til verks for å finne det riktige stedet for Nicklas. Vi arbeider grundig for fordomsfritt for å finne en riktig og trygg klubb i god tid før overgangsvinduet stenger, skriver Ivan Marko Benes på sin Twitter-konto.

Les også

Bendtner vraker seg selv etter Hareide-samtale

Starten på slutten i Wolfsburg, var i januar. Bendtner kom tilbake fra juleferie i dårlig form og en misfornøyd trener Dieter Hecking satt ham til å drive med egentrening.

– Vi la en plan for hvordan spillerne skulle trene i ferien og den skulle følges hundre prosent. Vi er ikke fornøyd med formen Nicklas kom til treningsleiren med. I sånne tilfeller er det ikke unormalt at spillerne må drive med den type trening (løpetrening, journ.anm). Det er ikke noen form for trakassering, og Nicklas takler dette profesjonelt, sa Hecking til Bild.

Les også

Bendtner får ikke trene med lagkameratene – slik svarer han på kritikken

Solbakken kan være interessert

FC København-trener Ståle Solbakken uttalte tidligere i april at han ville vurdere å hente Bendtner i sommer. FCK kan trenge en angrepsspiller, ettersom Nicolai Jørgensen stadig kobles vekk fra klubben.

— Hvis han har lyst til å spille i Danmark, bør han vurderes av alle danske klubber. Men det er jo mange ting som skal passe. Han må være «megamotivert», sa Solbakken til danske BT.