Fotball

Nest-Sotra i motvind

Nest-Sotra er vant til å spille på lag med værgudene, men mot Bryne gjorde motvinden det vanskelig for de hvite og grønne.

  • Birgitte B. Lygre

At Bryne er i medvind for tiden er det bare å ta en titt på tabellen for å fastslå. Etter en trå start på serien har jærbuene sikret seg syv poeng på de tre siste kampene. I gårsdagens kamp mellom Bryne og Nest-Sotra på Bryne stadion hadde dessuten hjemmelaget naturkreftene på sin side i en hel omgang.

— Kampen var preget av at Bryne hadde sterk medvind, og vi hadde motvind. Vi slet litt med det, og de ledet fortjent 1–0 til pause, sier Nest-Sotras trener, Alexander Straus.

Allerede etter 45 minutter måtte Straus se seg nødt til å gjøre to bytter. Det første kom etter 39 minutter, da høyreback Mads Bjørsvik Songve måtte bæres av banen etter å ha fått et stygt kutt over øyet. Da Joakim Hammersland fikk problemer med et kne i pausen, var også det andre byttet uunngåelig.

— Det endret litt på de planene vi hadde, medgir Straus.

Etter hvilen var det likevel Nest-Sotra som kom best i gang. Etter syv minutter utliknet Johnny Furdal til 1–1. — Da vippet kampen. Vi hadde stor tro på at vi skulle snu det, men det neste målet var litt avgjørende, sier Straus. Det neste målet var det Bryne som scoret, ved Aram Khalili, kun to minutter etter Furdals utlikning. Dermed ble det en kamp for å komme tilbake for Nest-Sotra.

— Vi måtte ta litt mer sjanser og la om til en mer offensiv taktikk, sier Straus.

Det utnyttet Bryne, som satte inn 3–1 på en overgang ti minutter før fulltid. Flere mål ble det ikke på Bryne stadion. Hjemmelaget kan ta ferie på ellevteplass, mens Nest-Sotra på syvendeplass må forberede seg på en tur til Alta før de kan ta sommerferie.

— Nå handler det om å få en god opplevelse i Alta, og ta med oss den og andre gode opplevelser inn i sommeren og høsten. Vi skal fylle energilagrene, for det blir en lang og tung høst, og vi er helt avhengig av at vi klarer å gjenskape våre beste prestasjoner utover høsten, sier Straus.

Bryne FK–Nest-Sotra 3–1 (1–0) 1. divisjon menn

Bryne stadion

Tilskuere: 1257

Mål: 1–0 Viljar Helland Vevatne (34.), 1–1 Johnny Furdal (52.), 2–1 Aram Khalili (54.), 3–1 Jon-Helge Tveita (80.)

Dommer: Christian Moen, Løvenstad

Gult kort: Ruben Hetlevik og Henrik Solheim Gjesdal, Nest-Sotra

Nest-Sotra: Martin Sanchez Olsen–Bjarte Haugsdal, Henrik Solheim Gjesdal, Mads Bjørsvik Songve (Bjarne Langeland fra 39.), Petter Havsgård Martinsen, Joakim Vatle Hammersland (Kjetil Skogen Kalve fra 46.), Johnny Furdal, Kristoffer Zachariassen, Ruben Hetlevik, Simen Næss (Marius Hagen fra 75.), Steffen Skålevik

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Bryne FK
  3. Nest-Sotra