Fotball

RBK viser økonomiske muskler

Rosenborg har åpnet pengesekken, og kan mønstre en spillerstall denne høsten som hele fotball-Norge misunner dem. Ola By Rise er godt fornøyd.

Benfica Ola By Rise

  • Sondre Mikal Knutsen

Robbie Russel

Mikael Dorsin

Ivar Rønningen er en av Rosenborgs nye spillere denne sesongen.

Daniel Braaten

I dag ankommer fire nye spillere Lerkendal. Robbie Russell, Mikael Dorsin og Ivar Rønningen er allerede klare for Rosenborg. I tillegg ser trønderne ut til å ha vunnet kampen om underskriften til stortalentet Daniel Braaten fra Skeid. Han vil ifølge klubben skrive under i dag samt å gjennomføre den medisinske testen.

-Vi kommer til Trondheim fredag for å vurdere et tilbud fra Rosenborg. Men foreløpig har vi ikke inngått en avtale med noen klubber, sier Braatens agent Jan Olsson til Adresseavisen.

By Rise fornøyd

Selv om Rosenborg var interessert i spillere som Brede Hangeland, Bengt Sæternes og Morten Gamst Pedersen, er trener Ola By Rise godt fornøyd med de forsterkningene som er hentet.

-Det var andre attraktive spillere aktuelle, men jeg har stor tro på dem som er kommet. De er alle spennende spillere, robust fysisk og mentalt. I tillegg er de spillende, sier RBK-trener Ola By Rise, som også har Christer George klar for spill.

RBK-treneren har lagt bak seg en vår med mange skader, varierende prestasjoner og mye kritikk. Med fire-fem solide forsterkninger på plass, tror de færreste at Lillestrøm, Tromsø eller andre kan frarøve trønderne sitt 13..seriegull denne høsten.

-Jeg tror Rosenborg vil ha en jevn, stigende kurve utover høsten. Det er en fordel for hele fotball-Norge at laget er i rute, og presterer på sitt eget, høye nivå. De spiller flest kamper av alle lag i eliteserien, og trenger derfor en stor spillerstall, sier assistenttrener i Tromsø, Otto Ulseth.

25 i stallen

Mens Rosenborg har brukt flere millioner kroner på spillerkjøp denne sommeren, har serieleder Tromsø kun hentet ukjente Patrice Bernier (24) fra Moss. I tillegg har klubben mistet Peter Kovacs til Viking.

Lillestrøm var mest ivrig før sesongen startet. I sommer har klubben ikke foretatt seg noe på overgangsmarkedet.

-Rosenborg henter spillere som de mener er riktig for dem. Det må vi andre respektere. Vi må bare fortsette å gjenskape gode prestasjoner. Jeg tror høsten vil bli like jevn som vårsesongen, sier LSK-trener Arne Erlandsen.

Rosenborg kan for første gang siden Åge Hareide overtok ansvaret mønstre en stall på 25 spillere. Skal klubben ta et nytt serie— og cupgull, samt fortsatt å være en fryktet motstander i Europa, er Ola By Rise avhengig av å ha dobbel dekning på samtlige plasser.

-Mot Brann var vi helt på stumpene. Derfor ser jeg frem til å ha en større stall til rådighet, sier By Rise.

Les også

  1. Svigermor måtte godkjenne kontrakten

  2. Tjener tre millioner i RBK