Fotball

Rekdal: – Hjelper ikke å skyte på landslagstreneren

Per-Mathias Høgmo og de norske spillere fikk mye pryl under forrige landslagssamling. Kjetil Rekdal mener det er på tide å ta i bruk andre virkemidler enn slaktekniven.

Kjetil Rekdal vil gjerne se et norsk landslag som spiller god fotball
  • NTB

Norge fikk en blytung start på høstsesongen med to strake hjemmetap. Høgmos menn røk først 0-1 for Hviterussland i en testkamp, mens det noen dager senere ble 0-3-utklassing i møtet med verdensmester Tyskland.

Etter de svake prestasjonene fikk både Høgmo og spillerne gjennomgå av eksperter og i sosiale medier. Vålerenga-trener Kjetil Rekdal forstår deler av kritikken, men føler også at det er på tide at norsk fotball løfter blikket.

– Vi er en liten nasjon, og vi er nødt til å ta andre grep enn å kritisere. Det hjelper ikke å skyte på treneren og spillerne hele tiden, sier Rekdal til NTB.

Les også

Tilstanden foran landslagsuken: Slik spilte de norske spillerne i helga

Spår jevn kamp

Den tidligere norske landslagskapteinen føler seg ikke trygg på at Norge tar seks av seks poeng borte mot Aserbajdsjan (8/10) og San Marino (11/10) hjemme på Ullevaal.

– Vi slår San Marino, men det blir jevnt i kampen mot Aserbajdsjan. Det er ingen opplagt sak at Norge tar tre poeng der borte. Alle utfall er mulige. I forrige kvalik tok vi en knepen seier borte og klarte bare uavgjort hjemme (0-0). Det holder ikke om vi kun står igjen med tre poeng, mener Rekdal.

Gruppevinneren går rett til Russland-VM i 2018, mens toeren (om den er blant de åtte beste) får en sjanse i omspill.

– Tyskland vinner fort alle sine kamper, og de blir utvilsomt nummer én i gruppa. Det blir de interne oppgjørene mellom Norge, Tsjekkia og Nord-Irland som avgjør hvem som tar annenplassen, sier Rekdal.

Les også

Stene scoret fire mål - se de her

Vil se glede og trøkk

I november går Norge løs på en vrien bortekamp mot Tsjekkia. Rekdal mener det vil ha vært en bra høst om det norske laget står med sju poeng etter de tre neste kampene.

– Hva håper du å få se fra Norge?

– Innsats, spilleglede, trøkk og lagmoral. Jeg vil gjerne se et norsk landslag som spiller bra fotball, men for et A-landslag er alltid resultater det viktigste. Jeg tar heller rustne slitekamper og ni poeng enn blendende fotball og tre tap.

Norge har ikke tatt seg til et sluttspill siden EM i 2000. Siden har det vært mye nesten. Senest i fjor høst røk Norge over to kamper mot Ungarn i treeromspillet til EM.

(©NTB)

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball