Fotball

Rekdal: - Han var banens dårligste

Christian Grindheim berget seieren nesten fire minutter på overtid. Etterpå fikk han kritikk av trener Kjetil Rekdal.

AVGJØRELSEN: Nesten fire minutter på overtid tok kaptein Christian Grindheim grep og satte inn seiersmålet. Foto: Tore Fjermestad, Digitalsport

 • Erlend Nesje
  Erlend Nesje
  Journalist

Viking-Vålerenga 3-4

I fjor ledet Vålerenga 5–2 over Viking i Stavanger. Det ble 5–5. Søndag kveld ledet Vålerenga 3–0 over Viking i Stavanger. Tre minutter på overtid så det ut til å ende 3–3. Men da tok kaptein Christian Grindheim ansvar og scoret 4-3-målet.

– Det var deilig. Vi ble jo kjørt rundt med i hele annen omgang, så det er kanskje litt ufortjent at vi får 4-3. Førsteomgangen er meget, meget god, og jeg vet ikke helt hva som skjer i den andre, men det virker som om vi forsøker å parkere bussen, og da er vi alltid dårlige. Så det får vi bare kutte ut, sier Christian Grindheim til C More.

– Christian Grindheim var kanskje den dårligste spilleren på banen i andre omgang, og han blir matchvinner. Det viser hvordan fotball kan være. Det er selvfølgelig deilig å vinne. Jeg vinner heller 4-3 enn 1-0, sa Rekdal som rullet rundt på gresset i pur glede da seieren var sikret.

TOMÅLSHELT: Ghayas Zahid sendte Vålerenga i ledelsen etter seks minutter. Foto: Carina Johansen, NTB Scanpix

Effektiv ZahidMøtet mellom de samme lagene i fjor endte med 5–5. Kunne vi få ny timålsthriller også denne gangen?

Det ble målrikt. Og det ble – etterhvert – jevnt.

Mye skulle handle om Daniel Fredheim Holm og Ghayas Zahid.

Førstnevnte, som var spådd en stor karrière for 10 år siden, var strålende som tilrettelegger.

Zahid gjorde jobben, og vel så det som målscorer.

Fredheim Holm startet angrepet som ga gjestene ledelsen etter seks minutter. Christian Grindheim slo gjennom til Zahid, som fra skrå vinkel plasserte ballen i lengste hjørne.

Midtveis i omgangen økte Vålerenga til 2–0. Målet var nesten en kopi av det første.

Fredheim Holm og Zahid spilte vegg rett utenfor 16-meteren. Fremspillet fra Fredheim Holm var gnistrende, og igjen plasserte Zahid ballen i lengste hjørne etter en avslutning fra skrå vinkel.

Årsbeste av Vålerenga

Det er svært lenge siden vi har sett en så god omgang fra Vålerenga. Det var den klart beste i år, og det skulle fortsette. Vålerenga var gode med ballen og kompakte i forsvar. Viking fikk til svært lite, langballer ble deres eneste våpen, og de ble lett fanget opp av Vålerenga.

Minuttet før pause snappet Fredheim Holm ballen på midtbanen, han vandret med ballen og dro seg forbi Viking-spillerne. Fredheim Holm trillet ballen til Deshorn Brown på venstrekanten. Brown dro seg forbi en Viking-spiller og banket ballen hardt i keepers korthjørne.

— En veldig god omgang, både av meg og Vålerenga. Det var deilig å score igjen. Det var rett og slett en fantastisk omgang, bortsett fra mot slutten, oppsummerte Zahid i pauseintervjuet med C More.

Nesten fire minutter på overtid av omgangen reduserte Viking. Samuel Adegbenro la inn fra høyre. På bakre stolpe headet Veton Berisha ballen i en bue og over Vålerenga-keeper Michael Langer.

Vålerenga ledet 5–2 i samme oppgjør i fjor. Men Viking hadde en sterk sluttspurt og kampen endte 5–5. Kunne det samme skje igjen nå?

Viking kjørte kampen

Kampen skiftet helt karakter. Viking var det førende laget og de skapte enorme sjanser. Blant annet hadde Berisha en der han bommet på åpent mål.

Viking presset hardt, kom til mange innlegg, og Vålerenga hadde mer enn nok med å rydde unna.

Men 20 minutter før slutt kom målet.

Yann-Erik de Lanlay satte fart og avanserte. Han sendte ballen videre til Jon Dadi Bövarsson, som fikk god tid, klemte til og traff mål.

2–3. Og det var mer enn 20 minutter igjen å spille.

Kunne de hente inn en tremålsledelse enda en gang mot Vålerenga?

Svaret er ja.

Med kraft, spenst og presisjon headet Veton Berisha inn 3-3-målet åtte minutter før slutt. Til ellevill jubel både blant tilskuere og lagkamerater. Viking-keeper Iven Austbø fra egen 16-meter og kastet seg rundt halsen på Berisha i Vålerengas målgård.

Kampen så ut til å ende 3–3. Men nesten fire minutter på overtid styrte Christian Grindheim ballen i mål. Målgivende? Daniel Fredheim Holm. Selvfølgelig.

 1. Les også

  Her er beviset på Vikings frammarsj

 2. Les også

  Hvis du bare skal se én kamp i år – se denne!

 3. Les også

  Braaten feiret 33-årsdagen med praktscoring

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
 • Champions League-kvalifisering

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Viking FK
 3. Vålerenga Fotball