Fotball

Vadim Demidov er nestemann inn for Brann

Jakob Orlov maktet å kjempe seg løs fra Gefle. Bare papirarbeid gjenstår før også Vadim Demidov slutter seg til Brann på Kanariøyene.

Vadim Demidov.
 • Anders Pamer
  Anders Pamer

Onsdag sprakk nyheten om at Jakob Orlov er klar for Brann. Det samme kan Vadim Demidov bli i løpet av svært kort tid, mest sannsynlig allerede torsdag. Midtstopperen med fortid i klubber som Real Sociedad, Celta Vigo og Eintracht Frankfurt skal ha likt det han fikk se da han besøkte Bergen i forrige uke sammen med kjæresten Christina Vukicevic. Overgangen skal nå bare avhenge av at hans nåværende klubb Anzji fyller ut de nødvendige papirene som gjør ham arbeidsløs. Etterpå kan han fritt signere for Brann, hvor han ventelig vil tilhøre lønnsadelen.

Daniel Mojsov har allerede fått beskjed om at han fritt kan finne seg en ny arbeidsgiver, intensjonen er åpenbart at han skal erstattes av Demidov. Brann-sjef Roald Bruun-Hanssen ville i går ikke bekrefte opplysningene om at midtstopperen er en hårsbredd unna overgangen. I stedet sa han dette:

— Vi prøver fortsatt å få det til.

- Kan han bli klar for Brann før helgen?

— Det har jeg ingen kommentar til.

- Ekstremt tydelig

I dag kommer Branns nye spiss Jakob Orlov til Bergen for medisinsk undersøkelse og kontraktssignering. Spilleren koster rundt fire millioner kroner, og måtte være ytterst verbal for å få den svenske klubben Gefle til å slippe ham til Brann. Orlov ventes å dra direkte til Branns treningsleir på Kanariøyene dersom doktoren ikke finner skavanker av betydning i hans 27 år gamle kropp. Der vil Rikard Norling straks begynne arbeidet med å få Orlov til å danne en slagkraftig angrepsduo sammen med Erik Huseklepp. Orlov blir regnet som det perfekte supplementet til driblefanten fra Sandsli.

Onsdag ønsket ikke Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen å bekrefte kjøpet av Orlov. Men langt unna var det ikke:

— Det har vært en positiv utvikling, og vi er nær ved å få overgangen i orden. Jeg håper vi skal lykkes, sier Bruun-Hanssen.

Det har ikke alltid sett så lyst ut. Brann har jobbet med å få tak i Orlov og lagkameraten Simon Lundevall gjennom hele januar, men svenskene har vegret seg for å selge, ettersom klubben har mistet svært mange spillere etter sesongslutt i fjor. Orlov skal selv ha vært meget misfornøyd med at overgangen til Brann så ut til å gå i vasken.

Til den svenske avisen Expressen sa Gefle-sjef Leif Lindstrand dette:

— Han har vært ekstremt tydelig i sitt ønske om å gå dit, det kan jeg bekrefte.

Fra andre kilder får BT opplyst at det kan ses på som en diplomatisk uttalelse...

Full stall

Med signeringene av Orlov og Demidov unnagjort allerede i januar, sikrer Rikard Norling seg arbeidsro og rikelig med tid til å drille inn sin førsteellever frem til mars. Dersom de siste formalitetene faller på plass, er Brann-troppen full. Gefle ønsker ikke å selge Simon Lundevall nå, men den 25 år gamle flankespilleren er ikke nødvendigvis tapt for Brann av den grunn. Også Lundevall er smigret av interessen fra Rikard Norling og ønsker å bli solgt. Spillerens kontrakt varer ut året, og Lundevalls verdi faller for hver dag som går. Dermed kan han bli hentet for en billig penge i sommervinduet, eller gratis etter sesongen.

Av videre bevegelser i Brann-troppen, knytter det seg nå kun spenning til om Daniel Mojsov forlater klubben før det internasjonale vinduet stenger.

Fakta: Vadim Demidov

 • Alder: 27
 • Posisjon: Midtstopper
 • Tidligere klubber: Sandefjord, Manglerud/Star, Hønefoss, Rosenborg, Real Sociedad, Eintracht Frankfurt, Celta Vigo, Anzhi Makhatsjkala
 • Landskamper: 15

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. SK Brann