Bevæpnet politi skal beskytte United-stjernene i Stockholm

Sikkerheten høynet foran finalen i Europa League. Spillerne holdt ett minutts stillhet på dagens trening.

Henrik Mkhitaryan og Wayne Rooney på tirsdagens trening i Manchester. Laget drar til Sverige i løpet av dagen.

Eksplosjonen som kostet minst 22 mennesker livet utenfor et konsertlokale Manchester Arena, ble ifølge britisk politi forårsaket av en selvmordsbomber. I tillegg ble 59 mennesker såret i den kraftige eksplosjonen.

– Vi er i svært sjokkert over de forferdelige hendelsene på Manchester Arena mandag. Våre tanker og bønner går til alle som er rammet, skriver Manchester United på sin Twitter-konto.

Laget reiser i morgen til Stockholm for å spille finale i Europaligaen, og holdt et minutts stillhet på dagens trening i Manchester. De har fått tillatelse fra Uefa til å droppe morgendagens pressekonferanse før kampen, skriver BBCs reporter Richard Conway.

Den opplysningen reagerer ESPNs reporter Mark Ogden på.

– Jeg er overrasket over Uniteds beslutning om å avlyse pressekonferansen i Stockholm. De/fotballen er ikke historien her. Vis respekt ved å si noen velvalgte ord, prat om hvordan det påvirker byen, og dra til hotellet, skriver han på Twitter.

United-spillerne samlet seg i midtsirkelen for ett minutts stillhet før dagens trening.

Får ekstra politibeskyttelse

Klubben har vurdert sikkerheten nøye i løpet av natten. Lagets familier vil bare være i Stockholm på selve kampdagen, og reise tilbake etter kampen.

Fra svensk politi har de fått løfter om ekstra sikkerhet med bevæpnet politi under besøket, skriver Expressen. Før tirsdagens trening på hjemmeanlegget ble spillernes biler og buss nøye søkt gjennom av politiet.

Ifølge The Sun har politihelikopter og pansrede politibiler patruljert i Stockholm siden mandag.

Superstjernen David Beckham spilte i Manchester United i 10 år. Han la tirsdag morgen ut sin kondolanse på sosiale medier.

– Sjokkert

Ronny Johnsen spilte for Manchester United fra 1996 til 2002 og har vunnet alle viktige titler med klubben. Nordmannen er en av dem som uttrykker sin sympati med ofrene.

Ronny Johnsen spilte i flere sesonger for Manchester United. Her i duell med Chelseas Gianfranco Zola.

Viasat-kommentator Roar Stokke tror spillerne vil klare å forberede seg til finalen mot Ajax i Europa League onsdag.

– Jeg tror spillerne - om ikke noen er rammet personlig, i familie eller bekjentskapskrets - så vil de klare å konsentrere seg om kampen Toppidrettsutøvere er ekstremt flinke til å fokusere på det de skal, sier Stokke før han fortsetter:

Samtidig - etter så mange fryktelige hendelser - så er vel ingen uberørt av det som skjer. Terroren kommer så nært at det er fort gjort å tenke tanken; hva er det neste målet for feigskapen, et fotballstadion?, sukker Stokke.

– Stå sammen

En av Manchester United-spillerne kaller det en mørk tid.

– Vi vil stå sammen i denne mørke tiden, skriver nåværende United-spiller Jesse Lingard på Twitter.

– Bak statusen som fotballspillere og skyhøye lønninger så er de som deg og meg, mennesker av kjøtt og blod og med følelser, forteller Stokke.

Også tidligere United-spiller Pat Crerand uttrykker sin sorg på Twitter.

– Jeg ber for ofrene, skadde og familiene deres i byen min, skriver han.

Flere klubber og spillere i England reagerer med sjokk og vantro etter angrepet i Manchester Arena mandag kveld. 22 mennesker er bekreftet omkommet.
Unbelievable with what's happened in Manchester....hope the bastard/s who did that rot in hell #prayersforManchester

Motstanderne i sorg

Onsdag spiller Manchester United finale i europaligaen på Friends Arena i Sverige. Også Uniteds finalemotstander Ajax uttrykker sin sorg på Twitter.

– Våre tanker går til ofrene og de pårørende til alle som er berørt, skriver den nederlandske klubben.

– Det er med stor sorg vi har hørt om de forferdelige hendelsene i arenaen. Våre tanker går til alle berørte, samt nødetatene i byen vår, skriver Manchester City.

City-spiller Raheem Sterling sier hendelsen er sjokkerende, og at han tenker på og ber for familiene som er berørt.

– Jeg vil uttryke min dypeste kondolanse til familiene til ofrene. Det er en trist dag i byen Manchester, skriver City-spiller Vincent Kompany på Twitter.

I tillegg uttrykker flere klubber i England og Europa sin medfølelse etter den tragiske hendelsen.

– Ingenting tyder på at finalen er et terrormål

Ifølge Daily Mirror er det ventet at de kommer til å spille i svarte sørgebånd under morgendagens finale. Ifølge Uefa har de ingen informasjon som tyder på at finalen skal være et terrormål, men de jobber tett med lokale myndigheter og det svenske fotballforbundet. De sier at sikkerheten ble trappet opp etter terrorangrepet i Stockholm i april.

– På grunn av sikkerhetsarrangementer anbefaler vi at fansen kommer så tidlig som mulig til stadion. Det kommer til å bli gjennomført nøye undersøkelser, så det kan bli forsinkelser på vei inn til stadion, skriver Uefa i en uttalelse.

Sikkerhetssjef i det svenske fotballforbundet, Martin Fredman, sier at han er trygg på at sikkerheten for arrangementet er god nok.

– Dette er en type hendelse som vi har forberedt oss på. Vi kjenner oss trygge på at vi takler det, selv om det er utrolig sørgelig når slike ting skjer. Men det er ikke slik at vi våknet opp i morges og tenkte «Hva gjør vi nå?». Det er allerede en del av våre planer, sier Fredman til Expressen.

Manchester United trente tirsdag på treningsanlegget Carrington i Manchester, før de skal ta flyet til Stockholm og Sverige. Laget skal ikke feire en eventuell seier i Stockholm, de drar tilbake til Manchester etter kampen. Den beslutningen ble tatt allerede før nattens angrep.

(NTB/100% Sport)