Fotball

Ørn-treneren: - Det dårligste jeg har vært med på

Thomas Dahle ville ha byttet ut alle spillerne etter den første omgangen, men jentene snudde til seier.

Trondheims-Ørn-trener Thomas Dahle var alt annet enn fornøyd med det han fikk se av laget sitt i første omgang mot Klepp (Arkivfoto) Foto: Ole Martin Wold

  • Emil Ringstad

DNB Arena (Adressa.no): Med seier mot Klepp ville Trondheims-Ørn ta igjen motstanderen på tabellen. De fikk det riktignok svært tøft etter en meget svak første omgang, men etter en knallsterk andreomgang ble det seier mot laget fra Rogaland.

Trondheims-Ørn gikk forsiktig ut mot Klepp. De slurvet litt med pasningene og lot bortelaget holde mest på ball. Ingen av lagene skapte så mye sjanser i løpet av omgangen, men de sjansene som kom var store.

I det tolvte minuttet slo Solfrid Andersen Dahle et frispark inn i Klepps sekstenmeter. Der kom Tina Fremo stormende, men headet like til side for mål. Trondheims-Ørn hadde på dette tidspunket tatt initiativet i kampen, og presset Klepp bakover. Likevel var det gjestene som gikk opp i ledelsen.

Gjestene tok ledelsen

Klepp brøt en sløv pasning Ørn-forsvaret, og Therese Klepp fikk fritt rom og fyrte av fra 20 meter. Ballen snek seg inn via stolpen og inn. Dette var Klepps første, og eneste sjanse i første omgang.

Etter scoringen prøvde Ørn å få litt mer tempo på spillet. Dette førte til at det ble enda flere feilpasninger og presisjonen på den siste tredjedelen var svært laber. Ørn skapte lite, og begynte å slå lange baller inn i boksen til ingen nytte.

De 146 tilskuerne hadde ikke så mye å glede seg over i løpet av de første 45 minuttene, og måtte se at hjemmelaget lå under med ett til pause.

— Det er det dårligste jeg har vært med på av oss. VI er ikke på stasjon i det hele tatt, og jeg var klar for elleve bytter i pausen. En dårlig omgang og jentene er ikke bekjente med en slik innsats, sier Thomas Dahle.

Gikk ut i hundre

Han leverte ingen tordentale i garderoben, men etter sidebytte fremsto Ørn-spillerne som et helt annet lag. De senket skuldrene og var mye roligere med ballen. De gikk ut i hundre, og i det 51. minuttet lå ballen i mål.

Ørn presset Klepp langt opp i banen, og Kristine Haugen la ballen til Guro Reiten som fyrte av fra 25 meter. Ballen skiftet retning da den gikk via en Klepp-spiller, og ballen trillet i mål utagbart for keeper Oda Maria Bogstad

— Vi fikk opp aggressiviteten i andre omgang og får utlignet litt heldig, sier Dahle.

Etter utligningsmålet ble det mer fart i begge lagene. Først fikk Klepp sjansen ved en corner, men Kristine Nøstmo i Ørn-buret fikk så vidt kontroll på ballen og avverget at bortelaget gikk opp i ledelsen. Et par minutter senere fikk Lisa-Marie Utland muligheten til å gi Ørn ledelsen, men spissens skudd endte noen centimetere til side for mål.

Kapteinen tok ansvar

De første 20 minuttene av omgangen var meget intensive, men etter det roet tempoet seg noe. Kampen var meget jevnspilt, og det så lenge ut som at det skulle bli uavgjort på DnB Arena. Men i det 82. minuttet tok kaptein Solfrid Andersen Dahle ansvar i luftrommet. Kristine Haugen slo frisparket inn i feltet, og høyest av dem alle raget Andersen Dahle som stusset ballen inn i det lengste det lengste hjørnet. Dermed hadde Ørn snudd kampen, og Andersen Dahle var svært fornøyd.

— Jeg har styrken min på hodet, men vært litt tam på dødballer i år. Det var kjekt å score mål og ekstra kjekt å vinne, sier Andersen Dahle.

De siste minuttene var meget nervepirrende for de 146 fremmøtte tilskuerne. Klepp trykket voldsomt i håp om å utligne, men Ørn var svært kompakte bakover, og hindret at bortelaget fikk noen skudd på mål.

Dermed vant Trondheims-Ørn kampen 2-1, og tok med det igjen Klepp som ligger foran dem på tabellen. Begge står nå med 19 poeng og Ørn har los på lagene foran seg.

Ørn-kapteinen vet at de ikke leverte sin beste kamp, men hun er fornøyd med andre omgang.

— Alle bretter opp ermene og vi leverer en bedre omgang. Vi var tunge i kroppene og hadde liten sprut. Heldigvis bikket det i vårt favør i dag, sier Andersen Dahle.

Les mer om

  1. Trondheims-Ørn
  2. Klepp IL
  3. Toppserien