Høgmo fredes trolig til november

— Resultatene har ikke vært i samsvar med ambisjonene, sier NFF-president Terje Svendsen. Han ser likevel ut til å frede Høgmo til etter Tsjekkia-kampen.

Terje Svendsen uttalte seg til pressen etter kampen mot Aserbajdsjan.
  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy

Etter 0-1-tapet i Aserbajdsjan varslet Svendsen at det ville komme en fremskyndet evaluering av landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Onsdag ettermiddag la NFF ut en pressemelding der Svendsen uttaler seg.

– Det at forbundsstyret starter denne prosessen allerede nå, henger sammen med at resultatene ikke har vært i samsvar med ambisjonene. Styret skal i første omgang gjøre en kortsiktig evaluering inn mot Tsjekkia-kampen som ikke er mange ukene unna. Vi kommer til å gjennomføre en grundigere og mer omfattende evaluering i etterkant av Tsjekkia-kampen, sier Svendsen til fotball.no.

Vil ha ryddighet

Forbundsstyret hadde planlagt en evaluering etter Tsjekkia-kampen i november. Men etter nederlaget i Baku informerte fotballpresidenten om at forbundsstyret ville starte evalueringsprosessen etter San Marino-kampen.

Per-Mathias Høgmo, her fra pressekonferansen dagen etter tapet for Aserbajdsjan.

– Forbundsstyret har forståelse for at både media og andre som glade i norsk fotball er kritiske. Samtidig er jeg opptatt av at vi gjennomfører en ryddig evalueringsprosess, og jeg har derfor ikke noen kommentarer utover de jeg nå har gitt før jeg har fått gjennomført denne med mitt eget styre, sier Svendsen.Dermed ser det ikke ut til at Per-Mathias Høgmo får sparken med det første, slik mange ønsker.

En god tirsdag

Norge åpnet VM-kvalifiseringen med 0-3 mot Tyskland. Det påfølgende 0-1-tapet i Aserbajdsjan - nummer 133 på siste FIFA-ranking - fikk det til å koke hos mange.

Tirsdagens resultater gjør ting litt lysere. Ikke bare vant Norge mot San Marino, som ventet. I tillegg spilte Tsjekkia 0-0 mot Aserbajdsjan, et resultat som gjør at Norge slett ikke er ute av kampen om 2. plassen.

Skulle derimot Norge tape neste kamp i Tsjekkia 11. november, ser det dårlig ut for de norske VM-sjansene. Da kan det også være over og ut for Høgmos prosjekt.