Fotball

Her er den nye Godset-treneren

Tor Ole Skullerud er ansatt som ny trener i Strømsgodset.

STRØMSGODSET: Tor Ole Skullerud er ansatt i Strømsgodset. Her fra da han var Molde-trener.
  • Halvor Ekeland

Den tidligere Molde og U21-treneren, Tor Ole Skullerud er ansatt som ny hovedtrener i Strømsgodset.

Det bekrefter klubben på sine egne hjemmeisder.

— Strømsgodset er en fantastisk fotballklubb og Marienlyst er en arena som jeg alltid har hatt stor glede av å komme til – både som trener og tilskuer, sier Tor Ole Skullerud til klubben.

- Atmosfæren er spesiell

Torsdag forrige uke valgte Bjørn Petter Ingebretsen å trekke seg fra jobben på grunn av helsemessige årsaker.

I fredagens kamp ledet assistenttrener Håkon Wibe-Lund laget mot Viking.

Nå er altså Skullerud, som de siste årene har jobbet som fotballekspert for TV-kanalen Max klar for laget som tok sølv i fjorårets serie.

— Atmosfæren og sjela i Godseter helt spesiell, og jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med klubben, trenerne og ikke minst spillerne. Det er allerede et solid fundament i Godset, og jeg har stor tro på at vi kan få til gode ting sammen her, fortsetter Tor Ole.

Roses i skyene

Sportssjef Jostein Flo er glad for å ha Ingebretsen-erstatteren på plass allerede.

– Tor Ole er den beste mannen til å erstatte Bjørn Petter, slik at vi kan videreføre og videreutvikle det gode arbeidet som er gjort over mange år. Vi ser fram til et langsiktig samarbeid som kommer til å styrke Strømsgodset som toppklubb, sier han.

Ifølge Flo var Skullerud Strømsgodsets klare førstevalg som ny trener.

– Tor Ole er først og fremst en fagmann med stor integritet, og med en sterk motivasjon til å bli bedre. Han liker å jobbe med unge spillere, og han er en svært dyktig lagbygger. Han har gode resultater å vise til flere steder, og har etter hvert opparbeidet seg bred erfaring og kompetanse, sier Flo.

Skullerud tar over et Strømsgodset-lag som har prestert ujevnt i årets sesong. Tre runder før slutt er laget nummer åtte i eliteserien. 11 kamper er gått siden laget sist vant en kamp. Det var mot Tromsø 17. juli.

Rett filosofi

Jostein Flo mener Skulleruds fotballfilosofi harmonerer godt med det man ønsker å se av framtidens Godset-lag.

– I Molde ledet han et angrepsvillig lag som spilte hurtig i lengderetningen med masse bevegelser, og det var rett og slett en fryd å se på i gullsesongen. Jeg er trygg på at Strømsgodset blir et lag som begeistrer under Tor Oles ledelse, sier Flo.

45 år gamle Skullerud har den siste tiden vært fotballekspert i Discovery. I 2014 var han hovedtrener i Molde og førte klubben til både liga- og cupgull. Tidligere har også ført Vålerenga til cupgull, samt vært Per-Mathias Høgmos assistent på landslaget en kort periode.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19115340192138
2Molde19114446232337
3Kristiansund1911262722535
4Rosenborg19104540251534
5Lillestrøm1910453124734
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien