Carlsen og Ulvestad inn fra start

Erstatter Edvard Skagestad og en skadet Demar Phillips i kampen mot Sogndal.

STARTER: Fredrik Ulvestad kommer inn for AaFK.

Demar Phillips har slitt med baksiden av låret etter forrige serierunde mot Vålerenga, og står over dagens kamp mot Sogndal. Inn kommer Fredrik Carlsen.

Fredrik Ulvestad har vært skadet siden 28. september, da han brakk et ribben i kampen mot Brann. Han startet på benken mot Vålerenga, og er nå endelig klar fra start igjen. AaFKs midtbanetalent har vært av dem som har levert jevnest og på høyest nivå av AaFK-spillerne i år.

Kamp om fjerdeplassen

Utover disse endringene har AaFK-trener Jan Jönsson valgt å stille med samme mannskap som mot Vålerenga i kampen om fjerdeplassen på tabellen.

For det er det som ligger i potten i dagens oppgjør for de oransje. Det kan bli fjerdeplass, men det er heller ikke helt urealistisk at det kan ende med sjetteplass.

Det er først og fremst Molde som kan snyte AaFK for fjerdeplassen. Viking har en teorietisk mulighet, men før siste serierunde har de oransje seks mål bedre målforskjell enn rogalendingene.

Molde møter i dag Start hjemme, og dersom Molde vinner den kampen er det bare seier for AaFK som gir fjerdeplass.

Viking tar imot Sarpsborg 08 hjemme i Stavanger. Sarpsborg kjemper for videre eksistens i den øverst divisjonen.

Fordel AaFK

Dagens motstander for AaFK, Sogndal, er ikke helt på trygg grunn. De kan måtte gå ut i få kvalifisering, men det er mye som skal gå galt for de hvite om det skal skje.

Statistikken taler i favør AaFK. På sju oppgjør i den øverste divisjonen har Sogndal aldri vunnet. Men merk; alle fire ligaoppgjør på Fosshaugane Campus har endt uavgjort. Uavgjort (2-2) var også resultatet da lagene møttes i Ålesund i vårdelen av sesongen.

AaFKs lagoppstilling (4-3-3) : Sten Grytebust – Akeem Latifu, Jonatan Tollås Nation, Daniel Arnefjord – Jo Nymo Matland — Fredrik Carlsen, Peter Orry Lasen, Fredrik Ulvestad – Leke James, Abderrazaq Hamed-Allah, Michael Barrantes.

Benken: Staw, Aarøy, Skagestad, Fuhre, Martinussen, Nordvik, Bjørdal.

Sogndals lagoppstilling (4-4-2): Erik Dahlin - Bjørn Inge Utvik, Azar Karadas, Gustav Valsvik, Taijo Teniste - Malick Mane, Ruben Holsæter, Sidy Sagna, Eirik Skaasheim - Mahatma Otoo, Ulrik Flo

Benken: Lysne, Dyngeland, Næss Lund, Nesse Stephensen, Brochmann, Trøen, Koomson.

Følg kampen her og chat med vår journalist:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk