Fotball

– Slapp av folkens, vi har kontroll!

Midtstopperne er blitt  AaFK-supporternes største bekymring. Oddbjørn Lie og Edvard Skagestad ser fram til å bevise at skepsisen er ubegrunnet.

Oddbjørn Lie mener skepsisen er ubegrunnet..
 • Eirik Nesset Hjelvik
  Eirik Nesset Hjelvik

Etter at AaFK-stallen er ferdighandlet – gitt at Franck Boli-signeringen går i boks – virker tonen blant AaFK-supporterne i sosiale medier å være klar:

Etter 57 baklengs i fjor og tapet av Mikael Dyrestam i vinter et AaFKs stopperpar det største spørsmålstegnet foran 2016-sesongen.

Les også

AaFK-kapteinen ute med skade

– Folk må gjerne få være skeptiske for min del. Det gjør meg ingenting. Men selv er jeg i alle fall trygg på at uansett hvem som spiller stopper for AaFK i år, så er de gode nok til å utføre oppgaven. Om det blir meg og «Eddie» som får den oppgaven, er jeg trygg på at vi løser det på en god måte, sier Oddbjørn Lie.

I fraværet av Bjørn Helge Riise er det han som blir dagens AaFK-kaptein mot Molde. Alt tyder på at han og Edvard Skagestad blir duoen som skal gå i bresjen for at AaFK skal slippe inn færrest mulig mål i årets sesong.

I fjor var Mikael Dyrestam den klare forsvarssjefen. Han er borte nå. Duoen Lie/Skagestad kan bare huske å ha spilt sammen i midtforsvaret i en obligatorisk kamp tidligere – mot Strindheim i cupen i fjor.

– Ut ifra forutsetningene, kan du forstå at folk er skeptiske?

– Nei, egentlig ikke. Vi har spilt en del kamper sammen til nå og jeg føler vi har hatt god kontroll. Vi har slitt litt på dødballer, langskudd og slikt, men i etablert forsvar har hele laget vært ganske all right. Så jeg er ikke bekymret. Men om jeg ikke hadde hatt troa, kunne jeg like gjerne drevet med noe annet, sier Edvard Skagestad.

(Saken fortsetter)

Sunnmørspostens nye podkast: — Folk var litt skeptiske til Aabrekk

– Helt annen stemning nå

Stoppernes optimisme skyldes ikke bare tro på egne ferdigheter.

Oddbjørn Lie påpeker at det ikke bare er midtstopperne som kan lastes ved baklengsmål – men hele laget. Og Lie er klar på at resten av troppen er i langt bedre forfatning nå enn på samme tid i fjor.

– Tar du 4. mars i år kontra 4. mars i år synes jeg vi er på et helt annet nivå, både når det gjelder som gruppe og oppe i topplokket på hver enkelt. Hver enkelt har en helt annen tro på det vi holder på med, sier Oddbjørn Lie.

– Hva betyr det å ha troa for en fotballspiller?

– Det er alfa og omega, svarer Skagestad og Lie i kor.

Selv kom Edvard Skagestad tilbake til AaFK fra Sverige foran generalprøven mot Molde i fjor.

– Da jeg kom på trening virket det som om ting var litt uklart. Når ting blir uklart, kontra nå, er det vanskelig å lykkes gang på gang. Nå har vi en helt annen plan på hva vi skal gjøre, sier Skagestad.

Fredriksen er komfortabel

I bresjen for den planen finner du Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft. Fredriksen har valgt å satse på stopperne som allerede er i klubben.

– Forstår du at supporterne er litt skeptiske til det?

– Både ja og nei. Men vi vet hva vi har og vi vet veldig godt hvilke kvaliteter våre stoppere har. Jeg har veldig, veldig komfortabel med dem. Samtidig er vi veldig bevisste på hvilke type angrep vi ønsker at motstanderne våre skal få lov til å ha. Vi skal få dem til å spille på våre styrker. I sum er jeg trygg på at vi skal vise et kollektivt forsvarsspill på et helt annet nivå enn i fjor, sier Fredriksen.

– Hva hvis en av dem blir skadet?

– Da er Tero (Mäntyla) nettopp tilbake fra skade. I tillegg har vi Daniel (Gretarsson) som er en veldig spennende midtstoppertype. Han er ung og uerfaren, men jeg har veldig stor tro på at han kan bli en topp, topp eliteseriespiller i løpet av noen år, sier Fredriksen.

Sunnmørspostens nye podkast: — Folk var litt skeptiske til Aabrekk

Les også

 1. - Folk var litt skeptiske til Aabrekk

 2. «Strålende nyhet fra RBK-spiss med måltørke»

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Aalesunds FK