Fotball

Faren ville bare oppmuntre niåringen etter keeperdebuten. Nå sprer videoen seg for alle vinder.

Fotballegender overøser Harrison Ogle (9) med ros.

Allan Ogles video av sønnen Harrison Ogles keeperdebut har gått viralt.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

Søndag 12. august spilte Harrison Ogle (9) sin aller første kamp som keeper. Laget hans tapte 0–11.

Faren Allan Ogle struttet uansett av stolthet. Han la ut en video av sønnens beste redninger på Twitter - for å oppmuntre ham - og ba om støtte fra fotballfans.

Se videoen som har gått viralt her:

Reaksjonene har overveldet fotballpappaen.

Videoen er sett over 1,1 millioner ganger. I tillegg har 2.600 mennesker lagt inn kommentarer – blant dem flere kjente fotballprofiler.

– Han er modig som en løve og sparker ballen en mil. Fortsett det gode arbeidet, Harrison, skriver Nick Pope i en Twitter-melding.

Pope er keeper for Premier League-klubben Burnley og var med i den engelske VM-troppen.

– Rørende for meg

Harrison Ogle har nettopp begynt på laget MDS Beighton Falcons, som holder til i Sheffield i Nord-England. Etter keeperdebuten reflekterte faren Allan Ogle over alle utfordringene sønnen har møtt.

«Han har kommet seg gjennom prematur fødsel, svineinfluensa, lungebetennelse og har lærevansker. Det var rørende for meg å se gutten min Harrison debutere for sitt nye lag på søndag», skrev Allan Ogle i en Twitter-melding.

Allan Ogle var stolt etter sønnen Harrisons keeperdebut.

Fotballpappaen sier hensikten med Twitter-meldingen var å sende sønnen et budskap: Man kan sette pris på å spille fotball uansett resultat.

– Han er blitt utrolig opprømt over tilbakemeldingene. Det forteller noe, siden han pleier å være veldig sjenert og ikke vise så mye følelser, sier Allan Ogle til Aftenposten.

  • HAR DU LEST DENNE? – Når jeg sitter på bussen på vei til en konkurranse, håper jeg på at den kræsjer.

Ros fra keeperlegender

Historien har fått stor oppmerksomhet i Storbritannia, og pappa Allan Ogle har blant annet blitt intervjuet av BBC.

I sosiale medier har videoen spredt seg for alle vinder. I kommentarfeltet har fotballprofil etter fotballprofil rost niåringen.

– Bra jobbet, toppkeeper. Jeg elsker keeperspillet ditt, skriver Everton-legenden Neville Southall på Twitter.

– Du ser god ut! Jeg slapp inn 12 mål i min første kamp for skolelaget mitt, skriver David Seaman, som i en årrekke var keeper for Arsenal og England, på Twitter.

– Bra jobbet. Det er flott å se at du nøt din første kamp for det nye laget ditt. Fortsett å redde skudd, skriver keeperikonet Ray Clemence, som voktet Liverpool-buret i mer enn et tiår, på Twitter.

Fikk til slutt svar fra idolet

Det var imidlertid én målvakt Harrison Ogle brydde seg aller mest om: James McKeown, som spiller for guttungens favorittlag Grimsby Town.

Og i forrige uke kom også McKeown på banen.

– Hils ham og si «bra jobbet». Han ser modig ut. For et tilslag han har. Spør ham om han kan lære meg å sparke så langt, skrev McKeown i en Twitter-melding til pappa Allan Ogle.

I familien Ogle er det Grimsby Town som gjelder. Klubben spiller på nivå fire i det engelske ligasystemet. Her er pappa Allan Ogle (fra venstre), lillebror Jaxon og storebro Harrison ikledd Grimsby Town-fargene.

Faren forteller til Aftenposten at niåringen har fått en «enorm selvtillitsboost» etter tilbakemeldingene. Selv er han voldsomt positivt overrasket over responsen.

– Meldingene varmer hjertet. Jeg er overveldet over hvor mye alle bryr seg og jeg kan ikke takke alle nok for å sende ham støttemeldinger, sier Allan Ogle.

Les mer om

  1. Fotball