Fotball

– Nei, jeg har IKKE pakket kofferten

<p><strong>ZÜRICH:</strong> Roberto Donadoni om skjebnekampen som kan avgjøre hans egen Italia-framtid.</p>

GEPA-1306086083 - ZUERICH,SCHWEIZ,13.JUN.08 - FUSSBALL - UEFA Europameisterschaft, EURO 2008, Italien vs Rumaenien, ITA vs ROM. Bild zeigt Teamchef Roberto Donadoni (ITA).Foto: GEPA pictures/ Philipp Schalber
  • Ole K. Sagbakken

– Nei, jeg har IKKE pakket kofferten. Ingen i troppen tenker overhodet ikke i slike baner. Nå får kampen komme først, så får vi se, svarte Roberto Donadoni under mandagens pressekonferanse.

WEB-TV: — Det blir som en finale

På spørsmålet om laget, som har base i Wien, hadde tatt sine forholdsregler i forhold til en eventuell EM-exit tirsdag.

– Og for øvrig tar det jo ikke så lang tid å pakke en koffert, heller, sa Donadoni tørt.

Ett lag må vinne

Uansett: Tirsdag utspilles EMs klart største drama til nå her i Zürich. De regjerende VM-finalistene står begge med ett poeng etter to kamper, og er begge i stor fare i fare for å ryke ut.

Og for å forsøke å forklare enkelt:

*** Tar Romania poeng, mens kampen i morgen ender uavgjort, er begge lagene ute.**

*** Vinner Romania over Nederland, er begge lagene ute.**

*** Vinner enten Italia eller Frankrike, mens Nederland gjør jobben, går det seirende laget videre.**

Bare for å nevne noen av de uttallige regnestykkene for hvem som tar den siste kvartfinalebilletten i gruppe C.

– Selvfølgelig er det en nøkkelkamp, sa Donadoni videre – uten å overdrive i særlig grad.

Ikke snakket med Van Basten

Flere eksperter og medier har antydet at Donadonis nære vennskap med Nederlands landslagssjef Marco van Basten, kan medvirke til at nederlenderne gjør sitt beste mot Romania, og dermed gjør det mulig for Donadoni og Italia å gå videre.

Men Donadoni har ikke ringt kompisen.

- Nei, det hadde ikke vært verdig å gjøre det. Han ville nok sett på det som en hån om jeg gjorde det, sa Italia-sjefen.

Gråe hår?

Men mellom de "vanlige" spørsmålene om hvem som spiller – om Di Natale og Cassano skal flankere Toni på topp osv, handlet en del av pressekonferansen også om Donadoni selv mandag kveld. For etter en rekke svake resultater i det siste, stilles det store spørsmål rundt hvorvidt han får bli sittende ved en eventuell exit allerede i morgen. Det er også skrevet at en sluttpakke allerede ligger klar dersom det skulle bli utfallet, uten at Donadoni selv ønsket å kommentere noe som helst rundt dette:

– Om jeg har fått flere gråe hår i løpet av de siste ukene? Vel.. Jeg vet ikke. Det ligger noen hår på puta mi hver morgen, men om de er flere enn vanlig.. Jeg tror ikke det, sa han.

– Jeg vet ikke hvordan Frankrike forbereder seg. Men vi er klare. Fortid får være fortid nå. Nå er det kun denne kampen som teller, konkluderte Donadoni temmelig selvsagt, før han forlot pressekonferansen.

Som kan ha vært av hans siste.

Les også

  1. Gal eller geni?

Les mer om

  1. Fotball-EM