Fotball

- Visste jo han er farlig

<p><a target="_blank" href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=259634&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#259634"> <strong>Tyskland — Spania 0-1:</strong></a> Likevel hadde ikke Joachim Löw noe botemiddel mot Fernando Torres.</p>

Germany's coach Joachim Loew (L) and player Bastian Schweinsteiger gesture during their Euro 2008 final soccer match against Spain at Ernst Happel Stadium in Vienna, June 29, 2008. REUTERS/Dominic Ebenbichler (AUSTRIA) MOBILE OUT. EDITORIAL USE ONLY
  • Ole K. Sagbakken

WIEN: Mens Spania-trener Luis Aragones ble klappet ut av pressekonferansen natt til mandag, ble det en rolig tur ut i den østerrikske natten for Joachim Löw.

Den tyske treneren var slått, og han visste det.

– Fortjent. Spania skapte mest. Men nå, rett etterpå er vi selvfølgelig skuffet, sa han.

Löw tok seg imidlertid tid til å skryte av spanjolenes spill de siste drøye tre ukene.

– Vi har vært noe ujevne på veien, mens spanjolene har spilt stabilt godt i samtlige kamper. De har vist teknisk briljant fotball, sa han.

– Er jo toppscorer

Som alle de over 50 000 andre om var inne på Ernst-Happel-Stadion i Wien søndag kveld, kunne ikke Löw annet enn skryte av matchvinner Fernando Torres.

– Selvsagt visste vi jo at han kunne være farlig, svarte han småampert på ett av spørsmålene.

– Det har jo alle sett gjennom de to-tre siste årene. Han er jo toppscorer i Premier League. Da blir det jo skummelt når han kommer til sjanser, fortsatte han.

Ballack og Lehmann

Videre ble det diskutert hvorvidt Ballack burde spilt kampen, og om dette var Jens Lehmanns siste landskamp i karrieren, som det har vært skrevet i flere tyske aviser i det siste.

– Jeg var glad da jeg fikk beskjeden om at Michael kunne spille. Han er lederen vår, og viktig. Men når det gjelder hver enkelt spillers innsats i dag, er det for tidlig å si noe om det nå. Til det har jeg ingen kommentar, sa Löw.

Og tuslet ut i mørket. Som EM-toer.

Les også

  1. &laquo;Europas konger!&raquo;

  2. Tyske medier roser landslaget

  3. EMs bestemann

  4. - Jeg så at Lahm nølte

  5. Ga tilbake pokalen

  6. Rødgule aviser forkynte gledesbudskapet

  7. Her er 44 års ventetid over for Spania

  8. Se finale-bildene

Les mer om

  1. Fotball-EM