Fotball

Da russerne yppet til bråk, grep de rutinerte Viking-spillerne inn

— Vi må være sterke og gi beskjed at vi ikke aksepterer å bli herset med, sier Anthony Soares.

Her er Anthony Soares i aksjon under fredagens Viking-trening i Marbella. I bakgrunnen står fysisk trener Sean Cullinane.
  • Kurt Arne Nilssen

MARBELLA (Aftenbladet): Scenene som utspilte seg under Vikings treningskamp mot Dinamo Moskva var litt spesielle. Med en til tider aggressiv oppførsel og stygge taklinger forsøkte det russiske laget nærmest å skremme Viking-spillerne fra å spille fotball.

Det lyktes de dårlig med, for da oppførselen deres gikk for langt, tok Vikings eldste spillere ansvar. Spesielt Jørgensen og Soares tok tak i russerne – både muntlig og gjennom litt fysisk tilstedeværelse.

— Det handler om å stå opp for laget. Vi må være sterke og gi beskjed at vi ikke aksepterer å bli herset med. Dette er vennene mine, og derfor er det helt naturlig for meg å gjøre det. Jeg ville gjort det samme utenfor banen, sier Soares til Aftenbladet.

— Når noen blir stygt taklet, må vi ta igjen. Vi er en familie og da må vi passe på hverandre. Spesielt da Patrick ble sparket ned, måtte vi sette oss i respekt, sier Jørgensen.

LES OGSÅ:

Les også

  1. Aftenbladet gjør ett bytte på Viking-laget. Hvordan ser ditt Viking-lag ut?

  2. Viking signerte sponsoravtale verdt over 10 millioner

  3. Bryne tester seg mot fjorårets store overraskelse

Må gå først i krigen

Kjell Jonevret mener det denne sesongen blir ekstremt viktig at Vikings etablerte spillere går først i krigen.

14 av spillerne i Vikings Marbella-tropp er under 21 år. Uten særlig erfaring er det fort gjort å la seg skremme av oppførselen til russerne, men da Jørgensen og Soares stilte seg først i frontlinjen, slapp også ungguttene skuldrene ned.

— Spesielt Jørgensen, Soares og Ibrahim sto opp da det begynte å dra seg til. Det er jeg veldig fornøyd med og det er også ekstremt viktig at de gjør det. Det skaper trygghet for de unge spillerne, sier Kjell Jonevret.

Vi er en familie og da må vi passe på hverandre.

Uredd Ryerson

En av ungguttene som ikke lot seg skremme av Dinamo Moskva-spillerne, var Julian Ryerson. Da unggutten kom inn, gikk han uredd inn i taklingene og hisset på seg flere motspillere.

— Da Julian kom inn, tok også han for seg. Det er bra, for det nytter ikke å være snill gutt utpå der, sier Jørgensen.

Det er ikke bare på banen Jonevret ønsker at de voksne skal passe på Vikings unggutter.

— Dette er vel så viktig utenfor banen. Jeg elsker når jeg hører at de eldste snakker med de unge for å gi dem råd. I tillegg er det viktig at de lærer dem disiplin, slik at de gjør det de får beskjed om og kommer presist på de tidspunktene vi har avtalt. De etablerte spillerne har et stort ansvar, sier Jonevret.

Video: En annen som ikke er redd for å gi beskjed, er keepertrener Kurt Hegre:

Bytter på laget

Lørdag spiller Viking sin andre og siste treningskamp i Marbella. Motstander er russiske Anzji. Kjell Jonevret varsler at han nok gjør noen endringer på laget.

Björn Daniel Sverrisson skal få spilletid fra start, mens Abdisalam Ibrahim og Joackim Jørgensen nok spiller én omgang hver på midtbanen.

Zymer Bytyqi tok det rolig på fredagens trening og starter trolig på benken.

Det åpner for Julian Ryerson fra start. Unggutten og Usman Sale ble drillet som høyrekanter under formasjonstreningen.

På topp starter trolig Patrick Pedersen og Suleiman Abdullahi.

Viking stiller trolig med denne startelleveren (4-4-2): Iven Austbø — André Danielsen, Anthony Soares, Karol Mets, Kristoffer Haugen - Julian Ryerson, Abdisalam Ibrahim, Bjørn Daniel Sverrisson, Samuel Adegbenro - Patrik Pedersen, Suleiman Abdullahi.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK