Fotball

VM-opprørere stemples som «drittunger»

<p>Spillerne som regisserte boikotten mot Frankrikes landslagstrener i fjorårets fotball-VM, blir nå stemplet som «uansvarlige små drittunger» av hovedpersonen.</p>

OPPRØR: Frankrikes VM-spillere nekter å trene under VM i Sør-Afrika.
  • 100% Sport

Overfor den franske avisen L'Express tar den sparkede landslagstreneren Raymond Domenech et saftig oppgjør med VMs største skandale.

– Når jeg nå ser tilbake, anser jeg gruppen som sto bak dette som uansvarlige små drittunger, sier Domenech i intervjuet.

Et par dager før siste gruppespillkamp og deretter overraskende tidlig hjemreise fra VM i Sør-Afrika, nektet de franske spillerne å gjennomføre en offisiell trening. Spillerne sympatiserte med stjernen Nicolas Anelka, som var blitt sendt hjem for å ha skjelt ut Domenech i pausen i kampen før.

  • Quiz: Fotballekspert? Ta dagens 12'er

Spillerne trakk for gardinene og nektet å forlate spillerbussen ved ankomst treningsfeltet 20. juni i fjor. Utenfor sto verdenspressen og ble vitne til skandalen. Omsider stilte Domenech selv opp foran pressekorpset og leste en erklæring fra spillerne.

– Vi hadde vært der i mer enn en time. Noen måtte stå fram og ta ansvar for å få slutt på den maskeraden. Vi gjorde oss selv til latter for hele verden.

Det franske fotballforbundet straffet bakmennene hardt. Kaptein Patrice Evra, visekaptein Franck Ribéry og Jeremy Toulalan ble utestengt i henholdsvis fem, tre og en kamp.

Anelka ble utestengt fra landslaget i 18 kamper.

Raymond Domenech fikk sparken umiddelbart etter VM. (©NTB)

Les mer om

  1. Fransk fotball