Fotball

Full trenerkrangel etter Coutinho-scoring: - Kjempeblemme

Liverpool knuste West Ham, og tok tre poeng som kan bety alt i kampen om Champions League-plass.

Slaven Bilic og Jürgen Klopp i hissig passiar.
  • Steffen Stenersen

West Ham-Liverpool 0–4

Både Manchester City og Arsenal hadde gjort jobben sin, og Liverpool visste at kun tre poeng var godt nok borte mot West Ham søndag.

Philipe Coutinho ble den store spilleren på London Stadium. Med to mål og en målgivende, herjet han med West Ham, og gjorde at Liverpool vant komfortabelt 4–0 til slutt.

– Topp fire er veldig, veldig nære nå for Liverpool, var TV 2-ekspert Simen Stamsø Møllers dom.

Men det skjedde ikke uten dramatikk.

Les også

Da Liverpools scoring ble vist, begynte TV 2-profilen bare å le

Coutinho-show

Liverpool tok kommandoen, og styrte kampen. Dermed var det heller ikke ufortjent at Daniel Sturridge sendte gjestene opp i 1–0, etter en utsøkt gjennombruddspasning fra Coutinho.

Jürgen Klopps menn så ut til å kontrollere inn ledelsen til pause, men kun flaks gjorde at ikke West Ham hadde med seg en scoring inn i garderoben til halvtid.

Philipe Coutinho ble festens midtpunkt søndag.

For makan til sjanse som Andre Ayew bommet på, er det sjelden vi ser. På bakerste stolpe sto han helt alene, dempet ballen, og med innsiden skal han bare legge ballen i mål. I stedet går den i stolpen. Returen går ut i beina på Ayew, som ute av balanse setter ballen i stolpen igjen.

Derfra og ut så Liverpool seg aldri tilbake.

57 minutter var spilt da Coutinho igjen var frempå. Han dro av to-tre mann, før han satte ballen flott nede ved stolperota. 2–0.

Les også

Kun én gang har Rosenborg vært like dominerende som nå: – Et svakhetstegn

Trenerkrangel

3–0 kom like etter, fra samme mann. Men det var en kontroversiell scoring.

Liverpool kontret fra en corner i eget felt. Der ble West Ham tydelig snytt for straffe. Giorgino Wijnaldum var oppe med albuen i fjeset på en motspiller, og burde helt tydelig vært avblåst.

I stedet gikk Liverpool rett i angrep og satte inn sitt tredje for kvelden. Det fikk Slaven Bilic på West Ham-benken til å se rødt, og rase mot Jürgen Klopp og Liverpool, som fortsatte da en spiller lå nede. Klopp er også en temperamentsfull mann, som svarte med å sende noen meldinger tilbake.

– Kjempeblemme av godt plasserte Swarbrick. Hands OG arm i fjeset fra Wijnaldum. Soleklar straffe! meldte TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller på Twitter.

– Det er to straffer i ett, egentlig. Her kunne West Ham blåst liv i kampen, i stedet er det godt gjort av Coutinho, sa samme Stamsø Møller i TV 2-studio.

Men målet ble stående, og det ble ikke det siste.

For Divock Origi ville også være med på festen, og satte inn 4–0 noe senere. Da var alt håp for lengt ute for West Ham-fansen, som allerede var i ferd med å forlate stadion.

Med det er Liverpool igjen oppe på tredjeplass i Premier League. Bak kommer Manchester City og Arsenal, henholdsvis ett og fire poeng bak med én kamp færre spilt.

Les mer om

  1. Daniel Sturridge
  2. Jürgen Klopp
  3. Liverpool FC