Fotball

«Det lukter ikke mål av Brann, men Børven kan bli en favoritt»

Brann-blogger Eduardo «Doddo» Andersen mener mye tyder på at stallen er bred nok til å lykkes som et topplag.

Foto: Vegar Valde

  • Eduardo Hans Andersen

En forutsetning for å lykkes som et topplag er en bred og god stall. Etter å ha sett Branns tre første treningskamper er det mye som tyder på at Soltvedt og Nilsen har klart å komponere nettopp en slik slagkraftig stall. De nest beste er nesten like gode som de beste. Branns trener Lars Arne Nilsen er selv klar på det:

– Nå er det sånn konkurranse at det blir jevnt når vi spiller 11 mot 11. I fjor var det ikke sånn, da så du gjerne at det var enveiskjøring på banen.

Og legger til:

– Vi kunne stilt to jevne lag, mener Lars Arne Nilsen.

Les også

Lars Arne Nilsen: - Det er tull å si at vi skal ta seriegull

På nesten hver eneste plass har Nilsen solid dekning. Dette Brann-laget kommer til å tåle både skader og karantener.

I mål er Piotr Leciejewski selvskreven, men Alex Horwath er ingen dårlig reserve. Vormgoor og Acosta er det mest sannsynlige stopperparet, men Karadas og Grønner to umerkede erstattere. Mot Sogndal fikk Karadas vist at hans niende liv som fotballspiller er vitalt og av høy kvalitet.

Nouri og Kristiansen er klare førstevalg som backer, men skulle en av dem bli skadet kan Gilli fungere både på venstrebacken og høyrebacken.

Som indreløpere kan Nilsen velge og vrake blant flere jevngode spillere. Sannsynligvis velger han Fredrik Haugen og Peter Orry Larsen. I bakhånd har han Skaanes og Barmen.

Barmen kan også innta rollen som midtbaneanker og kan erstatte Sivert Heltne Nilsen ved behov.

På kanten konkurrere fem mann om to av plassene: Vega, Braaten, Gilli, Skålevik og Stenevik. Braaten er selvskreven. Vega vil nok befinne seg på motsatt kant.

På topp kjemper Børven, Orlov, Karadas og Skålevik om spissplassen.

Les også

Treneren er glad for at Brann snudde i Karadas-saken

Midt i en tung treningsuke skal vi ikke vektlegge verken prestasjonen mot Sogndal altfor mye. Den var helt middels. Kun flaks hindret baklengsmål, og en god porsjon udyktighet hindret Brann i å score.

Feilene som oppsto i forsvaret, rettere sagt i Brann-spillets oppbyggingsfase, vil Lars Arne Nilsen garantert rydde unna. Litt verre er det med det som skjer i den siste tredjedelen av spillet. Nilsen kan rette opp i mye, men avslutteregenskapene til spillere som Braaten og Barmen får han ikke gjort så mye med. Det lukter kort sagt ikke mål av dette Brann-laget, ikke per dags dato.

Men det er én mann som gjør meg optimist, og det er Torgeir Børven. Han fikk ikke utrettet så mye mot Sogndal, men det er noe med bevegelsene hans, teknikken og instinktet hans som varsler mål. Jeg har nevnt det før, men jeg skriver det igjen: Unngår han skader i sesongoppkjøringen kan Børven bli en favoritt. Bare vent og se.

Les også

«Sats på denne guttungen, Brann!»

Skulle Nilsen valgt et førstelag i dag, tror jeg han hadde gått for disse elleve:

Leciejewski
Nouri – Acosta – Vormgoor – Kristiansen
Larsen – Nilsen – Haugen
Vega – Børven - Braaten

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt86112061419
2Molde852121101117
3Kristiansund750275215
4Rosenborg84222013714
5Vålerenga83321412212
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Lars Arne Nilsen
  2. Fotball
  3. Eliteserien
  4. SK Brann