Celtic byr på Start-talentet Ajer

Men klubbene skal foreløpig stå langt unna hverandre.

Celtic-aktuell: Kristoffer Ajer på Start-trening torsdag formiddag.

Etter det Fædrelandsvennen vet forhandler Start og Celtic om en overgang for midtbanespiller Kristoffer Ajer.

Klubben skal være klare på at de ønsker å hente Kristoffer Ajer til Skottland nå – før overgangsvinduet stenger natt til tirsdag.

Ajer var på treningsopphold i Celtic for halvannen uke siden. Der skal han ha imponert den norske hovedtreneren Ronny Deila og hans trenerteam.

Start ønsker ikke å kommentere Fædrelandsvennens opplysninger. Start-direktør Even Brandsdal sa dette om Celtic og Ajer-interessen onsdag.

— Det er stor interesse for Kristoffer, men det skal passe for Start og det skal passe for Kristoffer. Samtidig må vi også tenke på at om vi kommer til enighet om Kristoffer med en annen klubb, så blir vi jo svekket sportslig, sier Øgrey Brandsdal, og understreker at Ajer scoret flest og spilte mest for Start i 2016. — Han er ekstremt viktig for oss, sier Øgrey Brandsdal.

LES OGSÅ:

Les også

Ajer utelukker ikke Start-exit nå

Les også

Molde vil kjøpe Ajer

Les også

Celtic-interesse for Mohamed Elyounoussi 

Låneavtale gjør at Start vil ha godt betalt

Start skal kreve langt mer enn det Celtic er villige til å gi – foreløpig.

En av grunnene til det er en avtale med investorlauget Club 21. Den gjør at klubben må få godt betalt for Ajer om det skal lønne seg å selge.

Kurt Mosvold og gjengen hjalp Start med et nødlån før jul. Det ble sprøytet inn fire millioner kroner i klubben, mot en avtale om at Club 21 skal ha de første fem millionene av midler fra ev eventuelle spillersalg.

Derfor må Start ha godt over fem millioner kroner i overgangssum dersom de skal få inn kapital til å forsterke stallen. Trolig krever Start over 10 millioner kroner for Ajer, som har kontrakt som strekker seg ut året.

Spiller mot Glimt fredag

Fædrelandsvennen snakket med Kristoffer Ajer etter trening både onsdag og torsdag. Han bekrefter at det kan skje noe og at Celtic kan være den riktige klubben for ham nå, men at han forholder seg rolig og ikke har noe problem med å bli i Start frem til sommeren.

En god vårsesong i Start kan gi både ham og klubben flere muligheter. Start har uansett, krav på utdanningskompensasjon for spilleren. Beløpet avhenger av hvilken liga han går til. Jo større liga jo bedre betalt.

Ajer er i utgangspunktet med på Start-laget som møter Bodø/Glimt i Nordlandshallen fredag.

— Spiller du mot Glimt i morgen?

— Ja, ja. Klart det, svarer Ajer.

Har samme agent som Ødegaard

Start-trener Steinar Pedersen sier til Fædrelandsvennen at han forholder seg til Ajer som alle andre i Start-stallen.

— Mitt fokus er på spillerne som er her. Nå er han her, sa Pedersen til Fædrelandsvennen etter onsdagens trening.

Ajers agent er tidligere toppspiller Tore Pedersen. Han bekreftet onsdag at det er stor interesse for Ajer, som kom til Start fra Lillestrøm for halvannet år siden.

— Kristoffer har uansett kontrakt med Start ut denne sesongen, og det må han forholde seg til, sier Pedersen, som også er agenten til Martin Ødegaard.

Ajer debuterte for Start allerede som 16-åring høsten 2014. Han er den yngste som har debutert og scoret for Start. I fjor nettet han åtte ganger for Start i eliteserien.

HØR FORRIGE UTGAVE AV FOTBALLRADIOEN MED AJER: