Fotball

Tidligere rant målene inn - nå har TIL-unggutta stengt igjen

Midtstopperduoen Simen Wangberg (24) og Magnar Ødegaard (22) vært sterkt delaktige at TIL har snudd tapstrenden.

Simen Wangberg og Magnar Ødegaard markerer for «Gutan».
  • Robin Andersen

ALFHEIM STADION: De 3240 tilskuerne som tok turen til Alfheim fikk se en ellevill sjanse-bonanza og sjansesløseri i søndagens TIL-seier mot Haugesund. Samtidig fikk de se en av de beste kampene Simen Wangberg og Magnar Ødegaard har prestert denne sesongen.

– Vi vet at vi skaper en god del sjanser og scorer ofte mål, så må vi i forsvaret bare jobbe videre for å holde nullen, sier Magnar Ødegaard til iTromsø.

Les også

Tviler på Ondrasek-salg i sommer

Taklet med suksess

For «Gutan» hadde flest taklinger (26) av alle lagene etter søndagens runde og vant imponerende 84,6 prosent av dem. Til sammenligning så hev TIL seg i taklinger dobbelt så mange ganger som Haugesund, og hadde langt større suksess enn bortelaget (66,7 prosent). Simen Wangberg kom på rundens lag i VG, og var spilleren med flest brutte pasninger (9) og nest flest klareringer (12), som gir et godt bilde på hans strålende evne til å lese spillet.

– Jeg føler at jeg er i bra form og gjør bra kamper. Det er selvfølgelig gledelig og det kjennes veldig bra ut om dagen, sier TIL-kapteinen.

– Bedre relasjoner

Midtstopperduoen holdt nullen for tredje gang denne sesongen, og har sammen med resten av laget senket snittet på baklengs hver kamp til under to mål (1.78). Selv om ikke alt er perfekt i bakerste rekker, så ser det langt lysere ut om dagen.

– Jo mer jeg og Magnar spiller sammen, jo bedre relasjoner bygger vi. Det merker man og jeg synes vi utfordrer hverandre veldig bra, men det er spillere foran oss som også fortjener skryt. Vi er et lag som forsvarer og angriper sammen, sier Wangberg.

Ødegaard har slitt i starten av sin TIL-karriere, men har nå begynt å spille seg varm og spilte en av sine beste kamper i søndagens viktige oppgjør.

– Det begynner å gå bedre og bedre nå, og det er selvfølgelig veldig godt at formen er på vei oppover og at jeg presterer bedre utpå banen, sier Ødegaard.

– Frustrerende

TIL hadde et stort problem med defensive dødballer tidligere i sesongen, men har unngått baklengs på faste situasjoner de siste fire kampene.

– Det er frustrerende å gjøre gode kamper også blir kampen ødelagt fordi man slipper inn unødvendige dødballmål. I det siste har vi blitt mye mer kynisk i boksen og er blitt bedre på markeringer, sier Ødegaard.

Les også

  1. Storm håper å få inn norskamerikaner

  2. Får ikke gjort noe med det

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Simen Wangberg
  3. Tromsø IL