Chelsea rotet vekk serieledelsen

<p>Mistet tabelltoppen da Swansea utlignet like før slutt.</p>

Pablo Hernandez of Swansea City celebrates scoring his goal to make the score 1-1--------------------Kieran McManus / BPIBarclays Premier LeagueSwansea City v Chelsea03 November 2012Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com
Victor Moses of Chelsea scores a goal to make the score 0-1--------------------Kieran McManus / BPIBarclays Premier LeagueSwansea City v Chelsea03 November 2012Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com

SWANSEA — CHELSEA 1-1:

I Juan Matas fravær fikk kantspiller Victor Moses sin første sjanse fra start for londonlaget, etter overgangen fra Wigan i sommer. Det var en sjanse han tok godt vare på.

For da timen akkurat var passert i Wales, satte 21-åringen inn det som lenge så ut til å bli kampens eneste scoring med hodet. Gary Cahill vant en duell i feltet etter corner, og fra et par meters hold styrte Moses ballen videre i mål.

Men selv om det var målløst til pause, var omgangen av det underholdende slaget. Fernando Torres fikk en god mulighet til å gi bortelaget ledelsen før pause, men spanjolen lyktes ikke med å få ballen i mål.

Swansea hadde også sine muligheter, og angrep fryktløst. Men Chelseas nykomponerte stopperduo Cahill og Branislav Ivanovic holdt stand lenge.

Med et kvarter igjen åpnet alle sluser seg over Liberty Stadium, og en solid haglskur satte sitt preg på kampens avslutning. Og kanskje var isdusjen det Swansea trengte for å virkelig våkne.

For med under tre minutter igjen å spille reddet Pablo Hernandez ett poeng for hjemmelaget. Spanjolen skapte det som var av sjanser for hjemmelaget, og tok muligheten da han fikk ballen like utenfor straffefeltet. Med høyrebeinet skrudde han ballen elegant ned i hjørnet bak en sjanseløs Peter Cech i Chelsea-målet.

Med uavgjort måtte Chelsea gi fra seg tabelltoppen i Premier League til Manchester United, som slo Arsenal 2-1 lørdag formiddag. Swansea befinner seg på 12. plass.

– Det er skuffende at vi ikke klarte å avgjøre kampen. 1-0 er vanskelig, fordi motstanderen har ingenting å tape og sender mange i angrep. Det er synd, for vi scoret og holdt bra på ledelsen nesten helt til slutten, sa Chelsea-manager Roberto di Matteo, som mente at hans menn, som har hatt en strålende start på sesongen, ikke skapte like mange sjanser som vanlig.