Fotball

Suárez-dobbel sørget for Liverpool-seier

Uruguayaneren sto frem i sin første Premier League-kamp siden 21. april.

Luis Suarez scoret to av målene i Premier League-kampen mot Sunderland søndag.
  • Jo Trønsdal Bævre
Luis Suarez hedret sin nyfødte sønn etter scoringene mot Sunderland.

Sunderland — Liverpool 1-3:

Liverpool vant 3-1 borte mot Sunderland søndag, etter scoringer av Daniel Sturridge og Luis Suárez (2). Emmanuele Giaccherini satte inn Sunderlands mål på Stadium of Light.

Med seieren er Merseyside-laget oppe på 2.-plass på tabellen, to poeng bak serieleder Arsenal. Sunderland sliter fortsatt i bunnen av Premier League, med bare ett poeng på seks kamper.

Bortelaget kunne prise seg lykkelig over å ha Suárez tilbake i seriesammenheng, etter den ti kamper lange utestengelsen for biteepisoden i ligakampen mot Chelsea 21. april. Med sine to mål ble Suárez den store helten søndag.

Det var ventet at Sunderland ville gå på banen med ny gnist etter sparkingen av Paolo Di Canio tidligere denne uken. Det gjorde de også, og i store deler av kampen hang hjemmelaget godt med, selv om de til slutt fikk det tungt mot et effektivt Liverpool-lag.

Scoret med albuen

Spillet bølget frem og tilbake i starten av kampen. Etter åtte minutter ble Sturridge tatt like utenfor 16-meteren. Steven Gerrard slo frisparket knallhardt i keeperhjørnet, og keeper Keiren Westwood måtte gi retur. Den satte Martin Skrtel i mål, men dommer Howard Webb blåste korrekt av for offside.

Sunderland forsøkte å presse Liverpool tilbake, noe de tidvis lyktes godt med, og etter 23 minutter fikk hjemmelaget frispark på 25 meter. Frisparkeksperten Sebastian Larsson benyttet sjansen, og hamret ballen i tverrliggeren.

Fem minutter senere satte Sturridge inn kampens første mål. Gerrard slo en corner som toppscoreren rotet over målstreken; ved første øyekast liknet avslutningen på en merksnodig heading. Reprisen viste imidlertid at ballen traff armen, noe verken Webb eller linjemannen så, og målet ble godkjent.

Strålende Liverpool-spill

Bare minutter senere kom en ny diskuterbar situasjon. Etter en Sunderland-corner havnet ballen i bena på Kolo Touré, som forsøkte seg på en klarering. Ivorianeren traff ballen på merkelig vis, og det ble et slags tilbakespill til Simon Mignolet som tok ballen i fast grep, uten at det fikk Webb til å blåse.

Vondt skulle bli verre for hjemmelaget. Etter 36 minutter fikk Sturridge en strålende crosser fra Gerrard, og skar inn fra høyrekanten. Foran mål ventet Luis Suarez med et perfekt timet løp og bredsidet ballen i mål til 2-0. Etter målet kom flere gode Sunderland-muligheter, og laget fra Wear presset på for redusering, men Liverpool red av stormen og kunne gå til pause med en komfortabel ledelse. Liverpool var sjeldent effektive i førsteomgangen, og totalt sett kunne det like gjerne stått 2-2. ## Redusering

Andreomgangen startet som den første med høy intensitet. Etter 52 minutter kom hjemmelagets Ki Sung-Yeung til en god skuddsjanse fra 25 meter, som Mignolet måtte gi retur på. Emanuele Giaccherini var først på den og satte ballen i lengste hjørne.

Målet gav Sunderland ny giv, og like etter var de nærme en utlikning da Craig Gardner hamret løs, og Mignolet så vidt fikk en hånd på ballen, før den trillet utenfor stolpen.

Hjemmelaget fortsatte å styre kampen, men kom ikke til noen klare sjanser. Etter hvert tok Liverpool mer over, og i det 65. spilleminutt kom Merseyside-laget til en god sjanse etter et Suarez-frispark. Ballen endte etter hvert opp hos Victor Moses, som curlet ballen i retning krysset. Keeper Westwood var med på notene og fikk avverget.

Kontring etter læreboken

Liverpool fikk etter hvert god kontroll, og kom til et par gode muligheter ved Suárez og Touré mot slutten, uten at noen av dem resulterte i nettkjenninger. Spesielt Sunderland-spillerne virket preget av tempoet, og klarte aldri å true Merseyside-laget i sluttminuttene.

Det så ut til å ebbe ut med 2-1 til Liverpool - helt til Suárez altså satte inn sitt andre for dagen. Målet kom ett minutt før full tid, etter en strålende kontring. Suárez mottok ballen fra Mignolet og satte fart over midtstreken, der han slo en utsøkt pasning til Sturridge, som avanserte inn i sekstenmeteren, ned til dødlinjen og slo ballen perfekt til Suárez som sto alene på bakerste stolpe. En utspilt Westwood måtte se uruguayaneren sette inn sitt andre for dagen.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22182254134156
2Liverpool21136255183745
3Chelsea23128346182844
4West Ham United22114741301137
5Tottenham Hotspur1911352622436
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Sunderland AFC
  4. Liverpool FC