Fotball

Storkamp flyttes. Det gjør Liverpool-treneren forbannet.

Fotballforbundets valg irriterer Jürgen Klopp.

Jürgen Klopp var ikke fornøyd med avgjørelsen til FA. Foto: JASON CAIRNDUFF / X03805

Liverpool-manager Jürgen Klopp var ikke i perlehumør under fredagens pressemøte. Han liker svært dårlig at derbykampen mot Everton skal spilles tidlig på dagen.

Opprinnelig skulle lokaloppgjøret mellom Everton og Liverpool spilles på Goodison Park søndag 8. april, men kampen er nå fremskyndet til lunsjtider dagen før. Det skjedde kort tid etter at Liverpool trakk Manchester City i fredagens kvartfinaletrekning i mesterligaen.

Første kamp mot City spilles på Anfield onsdag 4. april, mens returkampen går tirsdag uken etter. City møter Manchester United til derbykamp samme dag som Liverpool gjester Everton, men Klopp er forbannet over at de lyseblå fra Manchester får fem timer mer til å restituere seg.

Liverpool møter Manchester City i Champions League. Les hva fotballekspert Lars Tjærnås skriver før oppgjøret:

Les også

Dette var kampen ingen av dem ønsket seg. Det er det to grunner til.

– Det vil komme et tidspunkt der jeg vil se frem til den kampen, men akkurat nå er jeg allerede sint fordi jeg akkurat har fått vite at Premier League vil flytte vår kamp mot Everton til klokken 12.30 på lørdagen (7. april), innledet Klopp i det som skulle bli en lang utblåsning.

– Jeg vet om land der de utsetter ligakamper, slik at lag kan være i mest mulig forberedt (i mesterligaen). Vi spiller onsdag kveld mot Manchester City, og deretter møter vi Everton klokken 12.30 tre dager senere. Vet du forskjellen på de fem timene? Det er en enorm forskjell når det kommer til forberedelser og restitusjon.

Les også

Mourinho svarte på kritikken med en 12 minutters forsvarstale

Vil ikke være politisk korrekt

Klopp la til at han ikke har noe annet valg enn å forholde seg til endringen. Han mener det beste hadde vært om Merseyside-derbyet ble flyttet til klokken 15 (lokal tid). Haken ved det er at ingen lørdagskamper i Premier League blir sendt på TV i England på det tidspunktet.

– Hvis jeg ikke kan være sint over noe slikt som dette lenger, og må være politisk korrekt til enhver tid og ikke mene noe som helst, da er jeg ferdig. Det går ikke an.

– Åpenbart har ikke de ansvarlige som satte opp kampprogrammet tenkt over at vi kunne gå til kvartfinalen i mesterligaen. Derbykampen var satt opp på søndag, sa Klopp.

Holdt på å tilte

Da tyskeren ble spurt om han ønsket å få kampen mot Everton flyttet, var han nær ved å miste besinnelsen. Klopp måtte stoppe seg selv fra å banne.

– Nei, jeg ville likt at oppgjøret ble spilt ni om morgenen. Hva i h … Klokken 15 er et normalt kamptidspunkt. Spill kampen da, ikke ved frokosttider.

Liverpool er i øyeblikket nummer fire i Premier League. Til helgen tar de rødkledde imot Watford på Anfield.

(©NTB)

Les mer om

  1. Jürgen Klopp
  2. Manchester City
  3. Everton FC
  4. Liverpool FC