Samuelsen løftes frem som et av Europas største talenter: - Det er en ære

Han har en like stor fremtid som Martin Ødegaard, skriver engelsk storavis.

Martin Samuelsen imponerte voldsomt i sesongoppkjøringen med West Ham, men ble i november utlånt til League One-klubben Peterborough.

— Det er positiv oppmerksomhet, så det er bare gøy. Det kommer forventninger med godt spill på dette nivået. Det gjør meg bare enda mer innbitt og motivert. Jeg tar det som en kompliment, sier Samuelsen på telefon fra England.

Les også

Samuelsen ble publikumsfavoritt på direkten - belønnes med ny avtale

Han har fått mye omtale etter at han gikk på utlån til Peterborough. Soloprestasjonen som avgjorde oppgjøret mot Sheffield United i begynnelsen av januar fikk enorm oppmerksomhet. Noen gikk så langt som å hevde at 18-åringens scoring var på Lionel Messi-nivå.

— Viser at jeg er på rett vei

Sist ut til å rose nordmannen er den britiske storavisen The Guardian, som har rangert ti spillere å følge med på i 2016. Sammen med blant andre Chelseas stjerneskudd Kenedy og Jonathan Tah i Bayer Leverkusen, trekkes 18-åringen frem under følgende beskrivelse:

— Fanfarene rundt Real Madrids Martin Ødegaard kan ha fjernet oppmerksomheten fra en annen nordmann med like stor fremtid. Hans prestasjoner med Peterborough i League One har vært fantastiske, og hans første mål (mot Sheffield United) er allerede blitt en liten YouTube-hit.

Les også

Samuelsen hylles av manageren etter perlescoring

Samuelsen selv har sett listen, og legger ikke skjul på at det er gøy å nevnes som et av de mest spennende talentene i Europa.

— Det er en ære å bli nevnt på en sånn liste, og det viser at jeg er på rett vei og må bare fortsette sånn jeg gjør, sier han.

Får gode tilbakemeldinger

Nordmannen er på utlån fra Premier League-klubben West Ham, som i skrivende stund ligger på sjetteplass i serien. Han holder jevnlig kontakt med klubben, som er til stede på alle Peterboroughs kamper for å følge 18-åringen.

Les også

Norsk stortalent hylles etter overgangen: – En klassespiller

— De har skrytt av meg og har vært imponert over hvor kjapt jeg har tatt nivået fra U21 til League One. Det betyr mye. Jeg har nesten daglig kommunikasjon med dem. Siden jeg kom til West Ham, har jeg hatt en utviklingsplan, og jeg fører dagbok med det jeg gjør, sier Samuelsen.

League One regnes som en fysisk hard liga. Nordmannen regnes i utgangspunktet som en teknikker, men hevder han har få problemer med en mer fysisk spillestil.

— Jeg har fått kjenne på akkurat det ja. Men jeg har ikke noe imot den fysiske delen av spillet. Jeg slår fra meg jeg også, så det er ikke noe problem, sier han.

Hans Peterborough gikk på et 2-1-tap borte mot serieleder Gillingham lørdag, og som syvendeplass på tabellen ønsker de å være med å kjempe om opprykk til Championship. Samuelsen selv forteller om at målet for sesongen er å kunne hjelpe klubben til opprykk.

— Jeg nyter hvert sekund av kampene, og det er veldig nyttig for meg med denne erfaringen. Jeg føler jeg har stigning hver eneste kamp og at jeg bidrar mer og mer. Jeg får bidratt defensivt, men får også vist mine defensive styrker, sier han.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her: