Fotball

- Gleder meg mest over folks reaksjoner

<p><strong>FFK — Brann 0-2:</strong> Skarsfjord rørt av spillernes følelser.</p>

Brann5
 • Are Bye

Han jublet høylytt både på 1-0, 2-0 og da kampen ble blåst av, men Brann-trener Rune Skarsfjord synes det aller morsomste med cupavansementet var andre menneskers reaksjoner. Følelsene som spillerne og de tilreisende Brann-supporterne viste minnet om det vi så da hele Bergen feiret seriegull i 2007. ”Gullet skal hem”, sang de rødkledde mens snørr og tårer rant, og Skarsjord klappet med hendene over hodet.

— Det er andre menneskers følelser og reaksjoner som gjør mest med meg. Det å se hvor mye dette betyr for folk gjør at jeg synes det er verdt å bruke så mange timer på fotballen, sier Skarsfjord.

Han fikk se sine to ess, Kim Ojo og Diego Guastavino, avgjøre en tett batalje på Fredrikstad Stadion.

 • Vi følger Brann: Siste nytt om klubben her

Stolt av laget

- Det var små marginer. De hadde en stor sjanse som Piotr redder mesterlig, vi har en sjanse som går via en spiller og over keeperen deres. Den blir det mål på. Men sånn er det i fotball, alle forstod at dette ville være en ”første målet vinner”-kamp, sier treneren.

Han har ledet det mange trodde var et skakkjørt Brann til 39 poeng, og cupfinale. Det kan han knapt tro selv.

— Jeg tror vi har 15 kamper uten tap nå. Nei, vi har vel faktisk ett tap for Fredrikstad. Men vi slo dem i dag. Det ligger mange arbeidstimer bak, og at vi går til cupfinale etter borteseiere i Stavanger og Fredrikstad er utrolig, sier Skarsfjord.

Skal ikke se semifinalen

Han berømmer spillerne, og sier måten de gjennomførte semifinalen var nær prikkfri. Brann snublet litt ut av startblokkene, men hevet seg mesterlig.

- Dette er en utrolig dedikert og lojal spillergruppe. De imponerer meg. Det er spillere i denne gruppa som aldri har prestert på et slikt nivå før, men i år leverer de, sier treneren.

Han hevder han ikke skal se semifinalen mellom AaFK og Start, men han har fått med seg hvem han kan komme til å møte på Ullevaal.

— Vi følger planen til punkt og prikke. En herlig kveld, oppsummerer Rune Skarsfjord med et smil.

Les også

 1. Doddo-blogg: Festfotball eller fotballfest?

 2. Takker Gud og fansen

 3. Tarik: - Har ikke tid til å deppe nå

 4. Nå håper Mjelde på fulle hus på Stadion

 5. Slik kan du få finalebillett

 6. Guastavino klar for karrierens høydepunkt

 7. Spilte for sin syke kjæreste

 8. Doddo-blogg: Håper vi på Aalesund eller Start?

 9. Superduoen sendte Brann til cupfinalen

 10. Grorud takket Leciejewski fem ganger

Les mer om

 1. Fotball-NM