Fotball

Wenger ser fram mot skjebnekamper i «dødens gruppe»

Arsenal har fått en drømmestart på gruppespillet i Champions League, men manager Arsène Wenger sier alt kan snu i dobbeltmøtet med Borussia Dortmund.

Arsene Wenger og Arsenal har imponert både i Premier League og Champions League denne sesongen.
  • NTB

Den engelske serielederen står overfor to kamper mot sist sesongs tapende Champions League-finalist. Tirsdag kommer Dortmund på besøk til London, og om to uker spiller lagene i Tyskland.

Arsenal har seks poeng etter seirer mot Marseille og Napoli, men Wenger sier kampene mot Dortmund kan avgjøre svært mye.

— Det er to utrolig viktige kamper, for kampdag tre og fire i Champions League er som regel meget avgjørende. De kan være nøkkelen i kampen om å gå videre, sier Wenger.

Gruppen med Arsenal, Dortmund, Marseille og Napoli er blitt døpt «dødens gruppe».

Går på skinner

Arsenals franske manager har de siste årene vært under hardt press. Klubben har ikke vunnet et trofé siden 2005, og mange stjernespillere er blitt solgt. Etter tap i seriepremieren hentet Arsenal den tyske playmakeren Mesut Özil fra Real Madrid, Med ham på laget har det meste gått på skinner.

I tillegg har Aaron Ramsay i høst hatt en utrolig utvikling, mens Jack Wilshere er tilbake for fullt etter forrige sesongs skademareritt.

— Stallen vi har nå er meget sterk, både når det gjelder kvalitet og kvantitet. Sånn som det er nå er vi ikke desperate etter å kjøpe noen i januar. Hvis en god mulighet dukker opp, så kanskje, men vi har en enorm stall når våre skadde spillere er tilbake i november og desember, sier Wenger.

Klopp på tribunen

Dortmund, som vant tysk Bundesliga i 2011 og 2012, ligger på annenplass bak Bayern München, men har ikke spilt opp mot sitt beste så langt denne sesongen.

Likevel tror trener Jürgen Klopp at laget kommer til å løfte seg mot Arsenal.

— Vi bør ta et par steg framover i den kampen. Vi vet vi kan spille bedre enn vi har gjort. Jeg har en god følelse, sier Klopp.

Han soner den andre av to kampers utestengelse etter utbruddet mot dommeren som sendte ham på tribunen i Champions League-åpningen mot Napoli.

Arsenal topper gruppe F med seks poeng, tre foran Dortmund og Napoli. Marseille er sist etter to tap.

(©NTB)

Les mer om

  1. Arsenal FC