Fotball

Solskjær vil gi ny kontrakt til Gatt

Han har vært skadet i to og et halvt år, men Ole Gunnar Solskjær vil likevel at Molde skal forlenge avtalen med Joshua Gatt (24).

Her starter marerittet: Joshua Gatts alvorlige kneskade oppsto mot Sarpsborg 29. juni 2013.
  • Trond Hustad
    Rbnett

MOLDE: Det bekrefter manageren overfor Romsdals Budstikke.

– Josh er i en spesiell situasjon, og jeg har vært i den situasjonen sjøl. Han har vært i Molde i fem år nå, og har vært uheldig i to og et halvt. Jeg har lyst til å gi ham muligheten til komme tilbake her i Molde. Josh er en gutt jeg har lyst til å se tilbake i Molde-trøya, sier Solskjær, som understreker at ingenting er formelt avklart rundt Gatts framtid.

– Hva slags kontrakt kan det bli aktuelt å gi en skadet spiller?

– Det blir selvfølgelig ikke den samme avtalen som han har hatt. Da jeg signerte i United etter det lange skadeavbrekket mitt, fikk jeg «pay as you play». Jeg gikk ned i lønn, men fikk ok betalt hvis jeg spilte kamper, sier han.

Må slanke spillerstallen

Manageren erkjenner at han har en jobb å gjøre gjennom vinteren. Det må ryddes i spillerstallen.

– Ja, det er klart at ikke alle spillerne med utgående vil bli tilbudt kontrakt videre. Vi har over 30 spillere under kontrakt og det er altfor mange. Så vi tvinges til å gjøre en del grep nå.

– Hvor mange må ut?

– Det vet vi ikke ennå, men denne troppen er bygd for å spille serie, cup og Champions League i 2015. Neste år blir det sannsynligvis ikke Europa, og da trenger vi ikke like mange. Det er ikke bærekraftig. Vi må sette en stall som er økonomisk forsvarlig.

Forsterkninger

En ting er helt sikkert, og det er at Molde må finne en «ny» Daniel Berg Hestad. Selv om det finnes bare én.

– Noen spillere må erstattes, for eksempel Daniel, som sannsynligvis ikke spiller eliteserie neste år. Vi trenger noen som kommer inn og styrker laget, også, som kan gi de vi har fra før et ekstra spark bak. Men vi kommer ikke til å bruke mye penger på noen som er omtrent like gode som de vi har fra før.

– Blir Harmeet Singh og Etzaz Hussain værende i MFK?

– Jeg har hatt samtaler med begge to og jeg har sagt til guttene at jeg vil ha dem med videre. Så er det opp til klubben å bli enig med spillerne, sier Solskjær.

Utleie

Han har snakket med Tommy Høiland og skal snakke med Magne Simonsen og Andreas Hollingen. Ola Kamara og Fredrik Semb Berge har leiekontrakter som går ut etter sesongen.

– Jeg har ikke helt oversikt over opsjoner og summer som er avtalt. Jeg må sette meg ned med Øystein (Neerland) og Tarje (Nordstrand Jacobsen) og se nærmere på dette, sier Solskjær.

Stian Gregersen (Kristiansund), Ole Martin Rindarøy (Start), Pape Paté Diouf (Odd) og Thomas Kind Bendiksen (Tromsø) har vært utleid denne sesongen.

Les også

  1. Denne statistikken irriterer Solskjær

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Molde FK