Fotball

Millionkjøpene sikret Uniteds første trepoenger

Nysigneringene var svært delaktig da Manchester United knuste Queens Park Rangers på Old Trafford.

DI MARIA-JUBEL: Angel Di Maria var både i mål- og assisthumør i sin Old Trafford-debut mot QPR søndag.
  • Petter Remen Hanssen

Det var mange spente Manchester United-fans før søndagens kamp mot Queens Park Rangers. Klubben hadde hentet inn flere stjernespillere for enorme summer som skulle få starte sin United-karriere foran hjemmefansen.

Og det tok ikke lang tid før nysigneringene viste seg millionene verdig. Angel Di Maria åpnet målkontoen etter 24 minutter, mens Ander Herrera doblet ti minutter senere.

— Jeg er veldig fornøyd med min debut foran hjemmefansen. Det var deilig å score målet. Jeg gjorde det samme på trening tidligere i uken, så det var ikke overraskende for meg å se at den gikk inn, sa Di Maria med Mata som tolk etter kampen.

Wayne Rooney gjorde alt enda verre for bortelaget da han smelte hjemmelaget i ledelsen 3-0 før pause.

Og den andre omgangen ble ikke noe bedre. Di Maria var igjen delaktig da han serverte Mata med en nydelig pasning før spanjolen kunne sette 4-0, som også ble sluttresultatet.

— Vi spilte mye bedre enn i de første kampene. Fra det første minuttet forsøkte vi å score mål, og det burde vi alltid gjøre med de spillerne vi har. Det var en veldig viktig seier for oss, og forhåpentligvis er det starten på en rekke med seirer.

Tok tak i kampen fra start

Hjemmelaget tok kommandoen fra start, men det tok en stund før de skulle komme seg til sin første store sjanse. Uret viste 18 minutter da rødtrøyene skulle skape sin første store sjanse.

Et innlegg mot bakerste stolpe gikk i retning van Persie, men det spissen ikke visste, var at Herrera kom stormende i en mye bedre posisjon. Van Persie tok derfor ned ballen og spolerte gigantmuligheten Herrera var klar til å avslutte på.

Di Maria åpnet målkontoen

Men dette skulle bare være starten på United-dominansen.

For bare minutter senere skulle rødtrøyene finne nettmaskene. Og det gjennom en debutant på Old Trafford.

Les også

Ferdinand: - For meg vil Terry alltid være den største idioten

Angel Di Maria slo et frispark fra høyre inn i feltet. Ballen gikk rett gjennom hele feltet og inn bak QPRs sisteskanse Robert Green. 1-0. Etter 32 minutter skulle dog bortelaget få muligheten til å utligne etter en gavepakke fra De Gea. Spanjolen klarerte rett i beina på Phillips i QPR-angrepet. Heldigvis for keeperen hang Evans med på notene. Midtstopperen fikk avverget avslutningen på vei mot det tomme målet.

To kjappe nettsus fra hjemmelaget

Det takket hjemmelaget for med å doble ledelsen bare noen minutter senere. Igjen med en av nysigneringene. Denne gangen Herrera. Da spilleren fikk muligheten fra rundt seksten meter, knallet han til. Skuddet snek seg helt nede ved stolperoten og inn til 2-0. Manchester United-kaptein Rooney ville dog ikke være noe dårligere enn sine nye lagkamerater. Etter 44 minutter fortsatte han scoringsballet med å sette inn 3-0 etter et lavt hardt skudd fra seksten meter.

Fortsatte scoringsshowet

Den andre omgangen bød på det samme som den første, United-dominans.

Hjemmelaget kom kontinuerlig til sjanser, og et kvarter inn i omgangen var det klart for den fjerde scoringen.

Di Maria så Mata inne i feltet og spilte fri lagkameraten fullstendig alene med Green. Han gjorde ingen feil. Mata feide ballen opp i netttaket til 4-0. ## Falaco fikk muligheten

Med litt over en halvtime igjen å spille, hørte man jubelen over Old Trafford. Da var det nysigneringen Radamel Falcao sin tur til å debutere.

Stjernespissen kom innpå i en periode der hjemmelaget hadde lagt seg på et litt lavere tempo. Seieren var allerede sikret.

Men spissen skulle få sin store sjanse til å score.

Etter 84 minutter sendte Blind avgårde et skudd fra 25 meter som Green måtte gi retur på. Der var Falcao først på ballen, men alene med keeperen skjøt han rett i beina på Green til stor forargelse for hjemmepublikummet.

Hjemmelaget med nysigneringene kunne dermed juble for en knusende seier og den trepoengeren for rødtrøyene denne sesongen.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City1511223292335
2Liverpool15104144123234
3Chelsea1510323592633
4West Ham United158342819927
5Tottenham Hotspur148151617-125
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Manchester United
  4. Queens Park Rangers FC