Fotball

Vålerenga mest effektive mot Odd

<p>Vålerenga var det mest effektive laget mot Odd på Ullevål og kontrollerte seg inn til seier 3-1.</p>

FotballTippeligaenUllevål Stadion 10.08.12Vålerenga VIF - Odd GrenlandMorten Berre blir gratulert med målFoto: Eirik Førde
 • Ulf Hauan

VÅLERENGA — ODD GRENLAND 3-1:

ULLEVAAL: Morten Berre, Mohammed Fellah og Kristoffer Hæstad kunne alle juble for hver sin scoring og Martin Andresens menn kan for alvor begynne å sikte mot toppen igjen etter en svak vårsesong.

Pangåpning av Vålerenga

Vålerenga gikk rett i strupen på gjestene på fra Skien, og anført av en livlig Mohammed Fellah skapte hjemmelaget flere halvsjanser tidlig i kampen. Martin Andresens menn fikk overraskende mye rom og dominerte ballinnehavet på den strøkne Ullevaal-matta.

Og klanen måtte ikke vente lenge før jubelen kunne slippes løs.

14.minutter ut i omgangen, sprakk det i Odd-forsvaret. Nyervervelsen Chad Barrett kom seg løs på kanten og fyrte av et skudd som Andre Hansen ikke greide å klarere langt nok. Bursdagsbarnet Morten Berre var der på returen og stanget inn 1-0 til vertene.

Bare noen minutter senere kombinerte Bojan Zajic og Mohammed Fellah fint rundt sekstenmeteren til Odd. Sistnevnte mottok en perfekt stikker og gjorde ingen feil alene med Hansen. 2-0 til Vålerenga før omgangen var halvspilt.

Odd forsøkte å etablere et eget spill høyere i banen utover i omgangen, og lyktes delvis, dog uten å sette Vålerenga-forsvaret på de helt store prøvene. Elbasan Rashani og Simen Brenne forsøkte seg, tilsynelatende uten problemer for Lars Hirschfeld.

Vålerenga så ut til å kose seg i sommerværet på Ullevaal, og fortsatte å ha mye ball utover mot slutten av omgangen. Nykomlingen Chad Barrett fikk vist seg fram ved et par anledninger, og var nære ved å spille målscorer Fellah helt gjennom mot slutten, men pasningen ble akkurat litt for svak.

Nære på var også Bojan Zajic, som fikk en dobbeltsjanse rett før hvilen, men denne gangen var Andre Hansen i Odd-målet våken og reddet mesterlig.

Dermed gikk Martin Andresens menn inn til hvilen med en fullt fortjent ledelse.

Dødelig effektive

Dag Eilev Fagermo hadde tydeligvis valgt ordene sine i pausen med omhu, for Odd kom ut som et bedre lag etter hvilen. Gjestene virket mer villige framover på banen, men klarte ikke å spille seg til store sjanser i starten.

Det utnyttet hjemmelaget som ikke lot seg be flere ganger når sjansen bød seg 9.minutter ut i omgangen. Kristoffer Hæstad satte fart framover og serverte Simon Larsen som kom stormende på høyrekanten. Larsen valset opp med en leken tunnel, før han igjen serverte Hæstad inne boksen som satte ballen inn via en uheldig Odd-keeper og i mål.

Derfra og ut ble det tungt for Odd.

Kontrollerte begivenhetene

Vålerenga kontrollerte begivenhetene og hadde full kontroll på det lille gjestene hadde å by på offensivt. Snorre Krogsgård hos gjestene ville mye, men de hvitkledde fra Skien så resignerte ut etter 0-3. Et Vålerenga-lag uten Veigar Páll Gunnarsson som var utelatt fra troppen, bar ikke preg av mangel på offensiv slagkraft. Flere meldte seg på, og etter 76 minutter var det innbytter Chuma Anene som viste seg fram for Ullevaal-publikummet. Anene forsøkte seg med et skudd fra langt hold som hadde retning krysset, men Odd-keeper Hansen hang som en tiger i lufta og fistet ballen ut til hjørnespark.

Sen sluttspurt

Da de siste ti minuttene så ut til å ville bli en parademarsj for hjemmelaget, fant gjestene plutselig et lite hull i forsvaret til Vålerenga. Et Frispark ble klarert ut på hodet av Andre Muri, men ikke langt nok og en Odd-spiller fikk skutt ballen inn mot mål. Inne i feltet stod en umarkert Elbasan Rashani som enkelt prikket inn et ørlite håp for gjestene. 1-3. Like etter forsøkte innbytter Herolind Shala seg fra langt hold. Skuddet suste forbi en sjanseløs Lars Hirschfeld i Vålerenga-målet, men dessverre for gjestene smalt ballen i stolpen. Også Torgeir Børven var nære på på tampen, men det ville seg ikke for Fagermos menn denne kvelden.

Dermed kunne Vålerenga juble for sier og øke forspranget ned til dagens motstander Odd til seks poeng. Samtidig har Martin Andresens menn nå kontakt med lagene foran seg og hovedstadsklubben har for alvor løftet seg etter en skuffende vårsesong.

 1. Les også

  Fevang: - Må luke bort personlige feil

 2. Les også

  Andresen hyllet bursdagshelt Berre

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien